11月29日 Rick Chan さんの 南瓜の海老そぼろ餡作ってみました。😅 まちこちゃん食べ友ヨロシク。 まずは、南瓜に料理用の彫刻刀で彫りを入れました。昔 fruitsなどに使ってた彫刻刀‼ 南瓜に使用したのは初。Rickさんはどの様にして 作られたのかは存じませんが。作ってみて。 味がよく染み込みました。自家製白出しに ひとつまみ 砂糖を加え煮物に。I try-on this scrapting pumpkin. I used a cooking graver chisel. I'm not scalptor.😆💦 This is good pumpkin wit
You are welcome! It's really really 本当 beautiful,I think it's better than mine.I used a lemon zester,for one single thick piece.I still find it difficult.Actually this idea comes from Yukari,it's her family way,and she is much better than me,she learns carving at school!I will ask her what she uses
uses when I see her.She said it's easier to eat when cut like this,I think so too!I hope you like soboro made with shrimp too,it's a variety to those meat ones,I love it!Thanks so much for doing this,you have done a great job!
Hi Rick I really glad to hear 😊Good comments to me. You used a lemon zester? Wow ! That's nice. amazing. I was thinking how to cook pumpkin peel.😆 It's not easy to peel of but I tryed. haha! I found good idea.☝
I used to a graver sculpture carving. Easy to peel of. 👍 I don't know Yukari san. She still learning at carving school? Please ask her what she uses.😊 I want to know.
easier to eat. I think so too Rick.✌ yep! soboro with shrimp very delicious too. I used to use home made 出汁. Japanese cuisine is love it. I will try to more hard recipe. Maybe.😅 I learned really good from your recipe. I will make it try more sometime.Thanks All.
You are welcome!That's so kind of you! I am still trying to learn Japanese cuisine,little by little.I also used dashi,and just a touch a light soy sauce,I like this type of food,please show me more of yours! I asked Yukari,she said she just uses a small knife,amazing skill!She studied art at school,
Hi Rick I was sleeping but awake😅 I came back here so late forgive me. 🙇💦 trying to japanese cuisine 😊 That's nice. Dashi is very important. I like light soy sauce. 👌 Today I was making a 蕪 marinade. Thank you for resnap.😊
Never worry about late,I always thank you for writing to me,I really appreciate it. I met up with Yukari last week,she explained to me personally how she did it,using a small knife,she always amaze me!I am going to over to 蕪 marinade now!
You also writing to me too.😄 Thanks. You met Yukari san last week. Wow 😆 That's nice news. oh well I talk to over there 蕪 marinade ok? I'm going to now.😊✋
Rick Chan さんの 南瓜の海老そぼろ餡作ってみました。😅 まちこちゃん食べ友ヨロシク。
まずは、南瓜に料理用の彫刻刀で彫りを入れました。昔 fruitsなどに使ってた彫刻刀‼
南瓜に使用したのは初。Rickさんはどの様にして
作られたのかは存じませんが。作ってみて。
味がよく染み込みました。自家製白出しに ひとつまみ 砂糖を加え煮物に。I try-on this scrapting
pumpkin. I used a cooking graver chisel.
I'm not scalptor.😆💦 This is good pumpkin wit
Thanks for your idea. 😊
凄〜い∑(゚Д゚)彫刻刀で彫り✨
もぅ芸術やな(^o^)!
英語も凄〜い*\(^o^)/*
これ、前から作ってみたかったん。
やっとこさ 作れた。💦
料理用の彫刻刀 思いついて使って。
果たして 作り方 正解なのかは
わからないな。(笑)
(汗)( ̄▽ ̄;)
なんか楽しそう(*≧∇≦*)
料理用の彫刻刀なんてあるのね!
いろんな模様彫ってみたくなる〜💓
なかなか 彫刻刀なんて使わないよね。
フルーツの あるじゃない?
皮に模様入れたり。
殆どしてなかったけど。😅
南瓜の皮は厚いから なるかな?
出来たし。😍 🙌笑
面白かったよ。😉💗
ゆみちゃんって実はむちゃくちゃ器用なの? 南瓜の皮って硬いでしょ? 怪我しなかった?
それとゆみちゃんに英語習いた〜い!😆
お呼びだししました。😅
持ってた事忘れてたくらい使って無かった。( ̄▽ ̄;)💧
南瓜どうやって 皮にデザイン描くのか、 包丁では難しいよね。💡ひらめいた😆☝ 彫刻刀だわ!みたいな。😅
Rickさんがどのようにして作られたか知りたいな。まちこちゃん 聞いてみて
🙏😊 南瓜皮 硬いよ。大丈夫👍
私の英語は今は😢🆖⤵よ 忘れたし
適当に思い出しながらだよ。
まちこちゃん 中国語👍逆に習いたいョ‼😉💗いつもありがとネ😌
なんだかすごく上品な感じだね👍
彫刻刀は高校生の時の美術以来使ってない!すごい!綺麗にできてるね(^_−)−☆
これ、バタバタ作ったとは思えないよ〜! っていうかバタバタしてる時これ作ろうと思う⁈ 😳
彫刻刀っ!
味のあるカボチャ❤︎と思って見たら、彫刻刀だなんて!すごい!
確かに味シミはいいでしょうね!
自家製白だしが、気になりすぎます!作れるものなんですね!
I will come back soon and talk!
エビそぼろだなんて、考えただけでヨダレでちゃう(*´艸`*)
これね、南瓜と海老の炊いたん。
南瓜を 細工した。😅笑
やり方わかんなくて 彫刻刀(≧▽≦)
✌ 出来ました。💗
リスナをありがとう(о´∀`о)
書いてないな。😅笑たぶん。
前日にカットだけしてて、今日 彫刻刀でやりました。😄
夕飯仕上がるのちょっと遅くなりました。😅笑 南瓜と海老が凄く美味しかったヨヽ(^。^)ノ💗
いらっしゃいませ~
南瓜美味しかったです‼😉💗
ちょっと遊びましたが。デザインに。
自家製出しはね。投稿してます。
醤油の分量を白だしに代えて作れば⭕だよ。めんつゆ いらずになるよ。
😄✌
これね、前から作ってみたくて💦
やっとこさ、作ってみたよ。😅
南瓜と海老がすごーく。美味しかった💗
レシピ無かったけどね。😉✌
南瓜の煮物に海老を入れる すごいよね
海老からの出しが出るし!
これは 風味がまた違って美味しいョ‼
餡掛け♥
リスナをありがとう(о´∀`о)💗
前に体験だけしに行って、辞めちゃった😅
私もナイフだけ持ってるよ。
カボチャを薔薇にしてみようかな(笑)
南瓜を🌹?(≧▽≦)素敵🎵過ぎる😍
薔薇の🌼に? 👏 yeah/~
薔薇の花に! やってみる?
私も何かやってみよかな。😆
大根とか やれそうじゃない?
人参も。😉💗
彫刻刀で彫り彫りしたんだね♡模様も綺麗だし 味も染み込むね(*^▽^*)
ゆみちゃんフルーツカービングやってたの?
私 フルーツカービングめっちゃ興味あるの!も~めっちゃ興味あるの!w
見た目もいい感じで美味しそうです🍁
味も気になるな〜
綺麗な模様、食べるのもったいないね。
体験で行った時は、石鹸で柔らかかったから、野菜に出来るかな、挑戦してみよぅ(* ̄m ̄)
カボチャは硬くて大変そうなのに、こんな綺麗に✨
凄い👏(≧∇≦)
おはよう。☔です。
😅そう 彫刻刀‼
フルーツカービング 習った事は無いよ😅 やってみたいな。
マイちゃんも 興味があるんだ!💗
面白そーよね。(^_-)✌
南瓜がオシャレに😌 美味しかったです
昆布を水に浸し一晩寝かせます。
昆布水 1cup半
白だし 半cup
本みりん 半 cup
追い鰹 好みで。出しパック 1~2袋
鍋にみりんを煮きる。昆布水を入れる。出しパックを入れる。追い鰹を入れたら 強火 あく抜き パック取り出す。 白だしを入れ沸騰させます。
鍋を冷やして 綺麗な瓶に入れ冷蔵庫へ
自家製出しは醤油ベースと白だしベース 2種類作っておけば便利ですよ。
南瓜は白だしの出しにちょっとだけ
砂糖を足して 薄味に煮ました。
Mr.hisoka出し。万能です。😆👍
作るの時間かかり 食べるのは
あ!という間になくなりました。😅笑
ありがとう(о´∀`о)💗
蕪も 柔らかくて彫りやすいかも!
石鹸😲😄 石鹸も作れるよね。( ´∀`)
面白くて ハマるかも(≧▽≦)✌
出しを 使って南瓜 煮ましたよ。
お上品な 味になってます。😊✋
彫刻刀!今、まさに家中引っ掻き回して探してるの!下の子が月曜日に学校で使うんだけどお姉ちゃんのが見つからなくて~(T_T)
自家製だしお利口さんだね!
味も染みて美味しそう~
あったかいねー💟
福岡もいい天気ですか(*´艸`*)
彫刻もすごいけど、私は白ダシとお砂糖少しっていう味付けがお上品でステキ😍と思っちゃいました!
料亭で出てくるようなお味なのかなぁ…と想像したり❤︎
万能ダシありがとうございます😽
Mr.hisoka 納得です‼︎
同郷の料理&酒呑みの師匠です🍁
一緒に飲んだことないけど 笑
芸術的な南瓜は無理だけど、この出汁は今度作ってみよう⭐️⭐️
It's really really 本当 beautiful,I think it's better than mine.I used a lemon zester,for one single thick piece.I still find it difficult.Actually this idea comes from Yukari,it's her family way,and she is much better than me,she learns carving at school!I will ask her what she uses
我是用刮檸檬皮的器具刮的,那種是刮粗條的,每一次刮一條的那種。其實這是Yukari 的家傳方法,她學過雕刻,所以比的的漂亮得多!我會問她用什麼器具的(稍後會見她)!
Yumi San 也做得很漂亮,你們實在天份高,太強了!
☔ザーザーです。💧
彫刻刀探してんの?😅
見つかったかな(^o^;)💦
見つかりますよーに。💗(*´ω`*)
出しのお陰で料理が旨い🍴😆✨(笑)
春雨中華炒め美味しそうだったヨ~
(^3^)/
福岡 ザーザーの☔よ😂
雨風強くて。ずぶ濡れなるよ。
☀良いな❤
まさに、この出しは 割烹料理のような
味にあります。(≧▽≦)
醤油出しのほうは、肉じゃがや 魚煮付けなど これまた万能出し。
めんつゆ いらーず。😊
美味しいョ‼😉
Mr.hisoka出しは 優れもの。
まだ一緒に🍻は無いんですね。
メチャお酒強いかたですョ‼😅笑
出しは お勧めです。ゼヒ~(●^o^●)
自家製焼肉タレもありますよ。
これまた ぐぅ!😊サンキュ✋
I really glad to hear 😊Good comments to me. You used a lemon
zester? Wow ! That's nice. amazing.
I was thinking how to cook pumpkin
peel.😆 It's not easy to peel of but I
tryed. haha! I found good idea.☝
Easy to peel of. 👍 I don't know Yukari
san. She still learning at carving school? Please ask her what she
uses.😊 I want to know.
yep! soboro with shrimp very delicious too. I used to use home
made 出汁. Japanese cuisine is love it. I will try to more hard recipe.
Maybe.😅 I learned really good from
your recipe. I will make it try more
sometime.Thanks All.
料理用の彫刻刀なんてたんだね✨
&凄い英語力❗️
ゆみさん、尊敬しちゃう😆💕
I am still trying to learn Japanese cuisine,little by little.I also used dashi,and just a touch a light soy sauce,I like this type of food,please show me more of yours!
I asked Yukari,she said she just uses a small knife,amazing skill!She studied art at school,
I was sleeping but awake😅
I came back here so late forgive
me. 🙇💦
trying to japanese cuisine 😊
That's nice. Dashi is very important.
I like light soy sauce. 👌
Today I was making a 蕪 marinade.
Thank you for resnap.😊
Wow jast used small knife?
How nice. yes amazing!
Not anymore school. ok.☺
oh well always thanks for your
comment to me again.
I'm looking forward to your
dishes.😊 ✋
I met up with Yukari last week,she explained to me personally how she did it,using a small knife,she always amaze me!I am going to over to 蕪 marinade now!
You also writing to me too.😄
Thanks.
You met Yukari san last week.
Wow 😆 That's nice news.
oh well I talk to over there
蕪 marinade ok?
I'm going to now.😊✋