Good morning Usakame!Wonderful!Poolish is good for any type of bread,even 食パン,it's little more work,but it makes tastier bread and keeps better for longer time! Seems like you really enjoy it,and I think you have mastered the proportions of poolish! I am sometimes amazed too,my bread tastes no different after 4-5 days,but after that,usually gone... Because of long fermentation,it means also midnight baking for me too,my neighbor told me once she couldn't sleep because of the aroma😬😂! And this is such a cute shape,like mushroom,looks so soft and fluffy! Anyway,thank you for the report,I don't get tired of looking at your bread at all!
Thank you for your reply! Happy to know you are making lots of delicious bread,we have a nice place here so we could share cooking tips,there are many great bakers around,I still have a lot to learn! Good idea,that would be wonderful if we could live near,I could taste many of Usakame's delicious food too! I will resume cooking in November,let's talk again!
ふんわりパンを焼いてみたくて。
こちらはFocaccia とほぼ同時に焼いたものです。
焼いてすぐの感じがどれくらい持続するのか
試してみたくて、食べずに1枚残していました。
三日間は、ふんわり、しっとり。
四日目で端の方がかたくなりはじめるくらいでした。
夜中に焼いたので、眠くて💧
ちゃんと丸めもせずに型に入れちゃったけど💧
いつもよりも、とても美味しくできました!
Rick !ありがとう(*´︶`*)♡Thanks!
ご報告だけさせてもらいます。
お二人とも No commentで✋
ビックリし過ぎてどうしよう💦
気持ちが落ち着いてからまた来るね〜😂😂
ほぼ同時だったよね~ฅ(๑⊙д⊙๑)ฅ!!
投稿してたら、食べ友のお知らせがきてビックリ!
気が合うね~(笑)
私、SDやってるとこういう不思議な偶然すごく多いんだよね。うさかめちゃんと前にもこういう事あった気がする…
もっとビックリな事言うと、私もついさっきリックさんのフォカッチャの写真また撮ったとこだったの。でもとりあえず先にお弁当の写真あったからこっちからアップしようと思って…
なんなんだろ〜?😳
私は相変わらずフォカッチャばっかりで。今回は薄力粉を全粒粉にしてみたけど、変わらずふんわりもっちりにできたよ👍 ポーリッシュ法、他のもやってみるかな〜。
…という事で、またそのうち食べ友いくからね〜♫ (予告♡)
そうそう!不思議なことってあるよね~でもきっと偶然じゃなくて、遠くで繋がっているんだね。
たぶん今日は同じこと考えてたんじゃないかな~リックさんのこととか!
このパンね、前に言ってたパンだよ~もっと早く投稿すれば良かったんだけど、焼いてからもう1ヶ月くらい経っちゃった💧
このパンは100均の小さめパウンド型で焼くんだけど、手のひらサイズでとっても食べやすいので気に入ってます😁
じつは最近フォカッチャよく焼いてるよ!
スナップを撮ってないんだけど、おやつに。
biga も2回試したけど~結果はあまり変わらずなので、粉を変えないとダメかな~poolish で十分満足だけどね!
予告の食べ友も、楽しみに待ってます(っ*’ω`с)
シンクロ嬉しかったよ~!!!
Seems like you really enjoy it,and I think you have mastered the proportions of poolish!
I am sometimes amazed too,my bread tastes no different after 4-5 days,but after that,usually gone...
Because of long fermentation,it means also midnight baking for me too,my neighbor told me once she couldn't sleep because of the aroma😬😂!
And this is such a cute shape,like mushroom,looks so soft and fluffy!
Anyway,thank you for the report,I don't get tired of looking at your bread at all!
commentもすごく嬉しいです(^_-)
家族のためにパンを焼くようになって、だいぶ経ちますが、Rick に adviceをもらうようになって、この短い期間に私のパンは、すごく進歩しました!感謝!!
( *´︶`*)♡夜中のパン焼きは罪ですね😁
私はRick の隣人になりたいです!
いつもいい匂いがするんだろうな~♡
またSD でお待ちしています。
美味しいものをいっぱい教えてくださいね。
Happy to know you are making lots of delicious bread,we have a nice place here so we could share cooking tips,there are many great bakers around,I still have a lot to learn!
Good idea,that would be wonderful if we could live near,I could taste many of Usakame's delicious food too!
I will resume cooking in November,let's talk again!
焼きかたでこんなにも変わっちゃうんだもんね~ パンって深いよね~
SDは、こうやって遠く離れた所に住んでいても、お互いの食卓を見せ合ったり共有できますが、皆さんと隣人同士だったらどんなに楽しいだろうと、よく想像します。
楽しいでしょうね!!
よろしくお願いいたします。
材料も分量も同じなのに、不思議!
やっぱり過程が大事なのね~(((uдu*)ゥンゥン
時間は必要だけど、poolish種を作るのは手間でないので、最近のヒットかな☝