Beautiful dish!Chicken goes very well with citrus flavor,and kamquat is one of the most fragrant citrus fruit,I really love it! I have been making some kind of kamquat preserve every year,but I haven't had time to do it this year,have to try better!
Good afternoon Makiko! Chinese New Year coming soon and usually busy for my job,but nothing I couldn't manage...Probably won't be doing special new year dish this year,I get off too late and market is close,but I have planned a few dishes to make during my holiday though...
鶏とマーマレードのグリルとか、鶏とオレンジの煮込みとかに代表されるように、鶏肉と柑橘系のソースはよく合うよね✨
金柑と合わせるのは初めてだったかも。
美味しかった😋
そそそそ。鶏と柑橘は黄金コンビ✨
金柑ジャム的なもの作っておくと、スイーツだけじゃなくお料理にも活用できるからいいよねʕ-̼͡-ʔ👍✨
カンパイパイ🍷ʕ-̼͡-ʔ
確かに合いそう♡
で、コンフィチュールは残ってる分はもうそろそろ冷凍にした方がいいのかな⁇
お肉も柔らかくなるおね?
子供も好きそう、これ。
コココココンフィチュールが出来たらやってみまつ。
芋がコンフィチュールの甘いソースと絡まって焦げたところが何とも美味しいぜ😋
タークのフライパン、全力でオススメするっ!鉄の厚みがあるからか、他のフライパンとは比べものにならない!表面がカリッカリに焼けてテンション⤴︎⤴︎⤴︎(笑)
I have been making some kind of kamquat preserve every year,but I haven't had time to do it this year,have to try better!
金柑は東洋の柑橘類という感じがするね。日本だけじゃなく中国や香港でも馴染みがあるのでしょうね!
柑橘類の中でもとても優しい味でだから大好きです。
鶏との組み合わせもとてもぴったりマッチングしたのに加え、野菜と絡まって、フライパンで焦げた部分がとーっても美味しかったよ!
旧正月本番、忙しいのでしょうね? それとも、旧正月のお料理作りを楽しんでいるかな?
Chinese New Year coming soon and usually busy for my job,but nothing I couldn't manage...Probably won't be doing special new year dish this year,I get off too late and market is close,but I have planned a few dishes to make during my holiday though...