Good morning Makiko!I love curry with coconut milk,typical style of south east Asia,seems like you make the curry from different spices,rather than pre-mixed powder,I applaud to that.Haha,I thought you used two types of fish,I know sword fish and I know tuna,didn't know there was swordfish tuna,may be very lean part of swordfish?
Thank you Rick! You say this is swordfish, I didn't know 'swordfish' , so googled it. Oh, I understand. Kajiki is tuna, and Mekajiki is swordfish. This is Mekajiki coconut curry!
カジキマグロは低カロリーでヘルシーな気がする。そして南国リゾートで食べることが多い素材です。
クミン、カルダモン、クローブ、ターメリック、チリペッパー。ココナッツミルク仕立てのスープです。
You say this is swordfish, I didn't know 'swordfish' , so googled it.
Oh, I understand. Kajiki is tuna, and Mekajiki is swordfish.
This is Mekajiki coconut curry!
そっか、メカジキとカジキは違うのね😂
ってかコレ、簡単料理なのー⁇
I saw kajiki maguro in your comment...Many different names for different fishes,I need to study more...😰
カジキマグロは、カジキの通称で、カジキはマグロではないらしい!👆
マグロに似ているから、カジキマグロと呼んでいるだけなんだそうです。知らなかった!!😂
で、メカジキは、カジキです。swordfishね。
リゾートでよく食べるのは、Yellowfin Tuna という魚で、これは「キハダマグロ」なので、ツナです。
どれも雰囲気が似ていて、私にも違いがよく分からない😂😂
なので、カジキマグロって呼んでる魚は実はマグロではなかった…😂
で、リゾートで食べるのは、メニューにYellowfin Tunaと書いてあるから、マグロなんだよね…
難しいぜ…
オイルにクミン、クローブ、カルダモン炒めて香りが出たら具を入れて炒めて、ターメリックとかチリペッパーとかのスパイスを振って更に炒めて、ココナッツミルク入れて少し水も足して緩めて、フツフツしたら魚も投入。以上っ( ̄^ ̄)ゞ
swordfishっていう映画あったね😁
で、そんなにシンプルに作れるんやねー‼️エスニック料理はどうも敷居が高い…😆
エスニック料理は私にとってはチャチャッと手早く作れるイメージ!
ハンバーグとかロールキャベツみたいに手間がかからない!(笑)