• お気に入り
  • 179もぐもぐ!
  • 24リスナップ
手料理
  • 2015/04/11
  • 4,025

荷香糯米雞☆

みんなの投稿 (18)
絶好調 中華系ブームです‼︎
大好きなお友達Rickのお陰で香港ではたくさんの美味しいレストランに連れて行ってもらえて 本格的な味を勉強する事ができました😊Rick本当にありがとう😊🙏💕

帰国後 少しずつ勉強しながら作っています。これ以降も沢山のわたしの未熟な中華系お料理が続きますが どうぞご笑納くださいませ😁

もち米に焼き豚や鶏、中華ソーセージなどを入れて蓮の葉で包んで蒸し上げたお料理です。香港で食べた時 日本で食べるより断然美味しくて感動しました😍
出来るだけ忠実に再現。。したつもり😁💦でも少し失敗しちゃった💦
Thank you for taking me to wonderful restaurants everyday day and night! I've many memorable dishes,but this one was very authentic taste than I ever had,Left me vivid impression! I wanted to make this first within still fresh in my memory.
Taste was very good,however slightly I seem failed when prepare sticky rice..(I soaked sticky rice with seasoning in boiling water for a while) I wonder if I was short of time to soak..Rice was still stiff..I resteamed it after this again,it took long time than mentioned of recipe book. How do you preparing rice?
Would you tell me your method?
わぁ、食べたいです!✨✨✨😳😳😳いいなぁいいなぁ。めちゃおいしそーです!💕💕💕
😍😍😍what a pretty sight!Let me come back again and talk!
Just a quick note here.Glutinous rice need to be soaked overnight,but room temperature is fine.Where did you get the recipe?
ゆかり から rick chan
Thank you,Please take your time😊
Ah,It was that after all! I see,I lacked soak time for sure...
I used dim sum recipe book that you gave me as reference.
No mention how long to soak...
Anyway,see u later😊
ゆかり から 松澤美穂
アキさんコメントありがととうございます😊🙏🎶 生まれ変わって新生アキになってから 初のコメントでなんてお呼びしたらいいのか😁😁💕
アキさん でいいですか?
この蓮の葉の中華おこわは超美味しいです😍 蓮の葉の香りがまたいいんですよ🎶 たくさん蓮の葉買って来たからみほさんにも作ってあげたいなぁ😌💕💕
ゆかり から 松澤美穂
あうち‼︎😱💦 以前のクセで 最後 旧姓で呼んでしまいました。。🙏🙏
アキさん 良い週末を〜✨✨
松澤美穂 から ゆかり
アキと、!チャンなしのアキでよろしくでーす!😆
Yukari san, what an amazing dish! I love Hong Kong, too.
香港の味のおこわなんていーですね。香港に旅行した時、何もかもおいしくて、こんなに中華好きだったっけって思ったけど、日本では全然おいしくないです。香港の味が好きダァー(๑>؂<๑)
本格的な中華おこわ😍
蓮の葉で包んで作った事、ないわ!
めちゃ美味しそ〜〜💖
ゆかり から 松澤美穂
呼び捨ていいんすか⁉️🙊💦
わかりました🎶わたしの尊敬してやまない人 アキ💕ですが🎶 慣れ慣れしく呼ばせてもらいます😊🙏💕
ゆかり から cocoa
I know😉👍
Cocoaさんコメントありがとうごさいます😊🙏 そうなんですよ〜〜‼️
そんな意見を共有できる方をお待ちしておりました💕 わたしも日本風にアレンジされた中華料理より豪華じゃなくても本場の味付けに憧れていました😊 香港では朝にいただいたお粥ですら日本の中華レストランのものと比べものにならないくらい美味しかったのが感動的でした😭😋💕 そんな話を共感できるCocoaさんからのコメント嬉しかったです😊🙏💕
ゆかり から ゆりねかふぇ
ゆりねちゃんありがとう〜😆💕
わたしも自分で作ったの今回が初めてで興奮した😁🎶
乾燥した蓮の葉を買って来たんだけど、Rickによると生の蓮の葉の方が理想的らしいねん😊
日本人の私達はお盆に生の蓮の葉をゲットするチャンスあるから(お供え用ともいう...🙊) 作るならその時が狙い目よっ😉👍💕😁
ゆりねちゃんにも食べて欲しいな♪
あなたにもチェルシーあげたい💕
Anytime,I always enjoy dining with you, no matter where about in the world!I am so glad you love the places I took you,knowing you love our food,it's my duty to take you to the best ones!
It's looking ever so genuinely Chinese,and professional done!I love dim sum and glutinous rice,and leaf wrapping food,so not hard to tell this one favorite of mine!
I am sorry that the book took you to the wrong direction,HK cookbook authors don't give a damn about the readers...This could not work,glutinous rice needs to be soaked overnight,then steam for about 30mins to be cooked.I found out too late,please forgive me,I thought you have mochi rice in Japan and you might know a little too.Anyway pleas adjust next time,I think it will turn out amazing!
Lovely tea cups from 超記 too,please treasure them!
cocoa から ゆかり
ゆかりさん💕 そうなんですよ、香港でお粥ちょーうまいと思って日本で探してみても程遠いんですよね。もっと熱々でとろとろで出汁が効いてて、なんか違う食べ物って感じ。点心もバラエティー豊かで飲茶とか楽しかったです。スパイスとハーブが好きなので、日本風はスパイス控えめな所が残念なのかも。Rickさんに案内してもらったんですね、いいなぁ(* ॑꒳ ॑*)
ゆかり から rick chan
No,please don't say sorry..I'd rather thanking you.I was goofy,I tried many dish from this book,I totally trusted recipe book because all other recipe were perfect.I thought that way is Chinese method.i think anchor just only omitted few line. I also omitted to make sure to you.i'm sure I'll make this again shortly!
You gave me the chance to eat great dishes in HK,my Chinese dishes grew up than before.I am very glad about that.
Anyway,I ate it all up! It remind me fun of time,I enjoyed that feeling itself!Of course! I treasuring 超記 cups! I love these💕Thank you again,Rick! You gave me many new experience, not only feast but also beautiful scenery too.I hope this memory won't fade forever...😌✨
OK,It's my turn to give you new experience! Are you ready?😏🎶
ゆかりさん、こんばんは😊
まとめモグ〜すいません💦

すごく美味しそうですね✨✨
もう、何十年も前に何度か香港へ行きました。
そこで食べる食事はどれも美味しく、一緒に飲むお茶との組み合わせが素晴らしかった記憶があります。
日本で食べる中華とは違いますよね…
もぐもぐ! (179)
リスナップ (24)