These are feast to my eyes!It's always been my wish to make proper washoku like these,I can handle some of it,but not everything like you do. Haha,but again this proved we have similar taste,looking at your 芋入り筑前煮, I vaguely remember I have done something like that before, and I finally found out it
was one year ago, I still remember it was a good dish, yours looks absolutely smashing! But there are so many things I haven't tried in here,like 松山揚げ、蕗、餅麩,I really wonder how they are like! Every single dish looks awesome, and I crazy about your ceramics,that 蓮根dish is so cute! By the way,I'm a fan
To: rikk Thank you so much rick san,tesnap too! I'm delightful that you enjoyed by my pics! But I'm more think,Your 和食 is higher enough than mine. I understanding well how difficult preparing all material in HK for make 和食,And yet you could show us always perfect 和食!! It's the reason why I respect
you!✨ Ah! Really? You made芋入り筑前煮 already!It's so interesting! We are living very far apart,but one day,we may dine on completely the same dish😄🎶 I also love 筑前煮 n used to made it,but it's my first try that added sweet potatoes.i really liked it♪ Now,I'm surprising that 蕗 is being unknown at HK?cuz I
It's so familiar vege for Japanese.It has fresh green smell n nice crunchy texture.(here is used ready cooked one) maybe,you like it!😊 Yep,i also fan of Makiko san's dishes,Her cooking is not too much decorative and done simply by using only good material,I loving that✨
Thank you,you are so kind,my 和食barely pass,and I need your guidance,it's really something I love to learn more!Nope,never seen 蕗 in HK,hopefully one day…
和食が続いた二日間のメニューミックスです。 左上南瓜から時計回りに。
☆南瓜の鷄餡掛け
☆ブリ照り(梅酢蓮根)
☆筑前煮(素揚げした薩摩芋入れて)
💘まきこさんの三つ葉と松山揚げの
サラダ
☆大根と柿のなます(カボスの果汁で)
☆餅麩の揚げ出し
☆豚汁
☆蕗と生タラコの含め煮
☆鯛のあら炊き
※わぁ!鯛の子が今の季節に売ってる〜♪ と思って買ったら、、生タラコでした。。。どんまい♪
三つ葉のサラダとっても美味しかったです♪ 香りがよくてシンプルなドレッシングがよく合いました🎶
大根を入れるの忘れちゃいましたが。。。💦とっても満足でした♪
ステキなアイデアありがとうございます😊🙏
小鞠のタラコ、関西風の出汁がよく旬でそうです!!滴る汁、こぼさず飲める子です!
いつも、パーフェクトですね!😍
食べ友嬉しい(^∇^)
大根入れなかったということは、ほぼ三つ葉のサラダ?(((o(*゚▽゚*)o)))
それはちと贅沢なのでは…
それより、なんという品数の多い食卓ですか??懐石料理風だね?
粋なお洒落な和食の数々にKOでおりんす〜☆ヽ(o_ _)oポテッ
トミーさんこんばんは〜😊🎶
リスナップありがとうございます😁🙏
ほんとドンマイ自分です♪
タラコに切れ目入れてる時ですら、この鯛の子、超タラコっぽい〜!
ってタラコに向かって言ってました。。😪
色んな失敗で人間性が磨かれるんだと、ポジティブな解釈をしております。😁💦
まきこさんこんばんは〜😊🎶✨
はい♪ 大根をすっかり忘れてしまいまして💦揚げと三つ葉に意識が行き過ぎてました😁💦
でもでも、三つ葉大好きなわたしにとって、まきこさんのサラダの投稿を見れてアイデアいただけて好きなサラダのレパートリーが一つ増えました😆💕
次は大根ですね♪必ず入れてまた作りますね〜✨✨ リスナップもありがとうございます♪ごちそうさまでした😋🙏
あみさんリスナップありがとうございます〜😭🙏💕
ぜひぜひ、姫ちゃまとプリンスを連れて来て欲しいです😆✨
姫ちゃまの小話が可愛いすぎてますますファンになりました♪
あみさんの娘さんだから、将来はきっと美人さんになりますから、今は元気でよく食べるのが可愛いですよ〜😊🎶🎶
今から美味しい大根沢山買える時期になるので♪ ぜひ次は大根ですね😁💕
うふふ😍 まきこさんありがとう〜😆💕💕
まりこさん😊💕💕ちはちは〜☀☀
リスナップもありがとう😊🙏
鬼和食2daysやったよ〜😁 こうやって並べたら華やかに見えるけど、、実際は地味だよ😁💦
そうなんだよぉ〜!生のタラコって鯛の子と全く一緒のルックスやねん。。💦 今の季節の鯛の子って匂いがタラコっぽいなぁってマジ〜にょで思ったわぁ。。タラコやのに。。
思わず捨てたパッケージ確認して、なるほどね。。って思ったよ😅😅
Haha,but again this proved we have similar taste,looking at your 芋入り筑前煮, I vaguely remember I have done something like that before, and I finally found out it
Every single dish looks awesome, and I crazy about your ceramics,that 蓮根dish is so cute!
By the way,I'm a fan
すごすぎちゃん〰ヾ(☼▽☼)ノ〰!!
料亭懐石ですなっ♡
目から鱗どころか目ん玉が出ちまいまさぁ…
あっしは和食のわの字も、まだ知らないひよっこですぁ…
女将さん‼ 一から出直しますんで、弟子にしておくんなせえ‼
※ネタ振りではありません(爆笑)
ゆかりんの和食きたっ✨✨
なになに?時計回りに?
もうねー、カレンダーにしたいよわたしは。来年の💕💕
毎月ゆかりんのめくるめく(あ、上手いね😁)お料理をめくる幸せ。
一枚ずつUPして見たい位やのにこんなさらりと小窓で見せてしまうゆかりん、らぶ😊😊
あ、できるなら日めくりがいいな私。鬼?😂💦💦
Thank you so much rick san,tesnap too! I'm delightful that you enjoyed by my pics! But I'm more think,Your 和食 is higher enough than mine.
I understanding well how difficult preparing all material in HK for make 和食,And yet you could show us always perfect 和食!! It's the reason why I respect
We are living very far apart,but one day,we may dine on completely the same dish😄🎶
I also love 筑前煮 n used to made it,but it's my first try that added sweet potatoes.i really liked it♪ Now,I'm surprising that 蕗 is being unknown at HK?cuz I
Yep,i also fan of Makiko san's dishes,Her cooking is not too much decorative and done simply by using only good material,I loving that✨
のっちゃん〜😊💕💕
リスナップありがとうだよ〜😊🙏
しゅごい⁇ のっちゃんに喜んでもらえたら嬉しいよ😊🎶
懐石までは程遠いけど😁💦
和食作るの好きやねん〜🎶🎶
マコーさん😁🎶🎶
リスナップありがとう〜😊🙏💕
で〜〜⁉ え〜〜⁈
マコーさん謙遜し杉かおる‼‼
マコーさんの和食完璧ですやんか〜💕マジ〜にょな話で!
天ぷらや魚の焼き方なんてプロ以上で憧れるわ‼😳💕💕
わたしがもし、マコーさんに教えれる事があるとしたら、、結城先生からのこの言葉…"料理は愛情‼"…かな? 😁
冗談はさておき、力になれる事があれば、いつ何でも聞いて下さいね😊🎶🎶
でへへ☆ロミちゃんありがとう〜💕💕 こんにちは、めくるめくゆかりんです🎶🎶 日めくりで5年間インフィニティな和食カレンダー作ろうか⁈
笑) 確かに鬼ぃね😁😁🎶
でもそんな無茶振り好きよ😁💕
カレンダー作ったらマルベル堂の東方神起のカレンダーの横に置いてもらうんだ〜✨✨
無関係に結城先生と合同トークショーも企画したいなぁ😍💕
ロミちゃん夢を広げてくれてありがとう🎶リスナップもサンキューです😆🙏
今タブレットに切り替えるから(*゚∀゚)
…すんげえ〜(≧∇≦)てかまとめるのもったいねぇ〜∑(゚Д゚)僕は額縁に入れて飾りた〜い(*´ェ`*)ポッ
凡ちゃんリスナップありがとうございます😊🙏🎶
なんと!タブレットでSD見てるなんて洒落ておるね✨✨
で、でも!それって私の料理のアラが丸見えじゃないっすか〜😱😱
テレビがハイビジョンに切り替わった時の女子アナレベルの緊張感だよ。。
……ま、いいか♪
温泉旅館の夕食のようだわよ(๑˙ᗨ˙๑)♡
どれもこれも食べたいじょ🎶
ゆかりんの和食は品があって素敵
(❁ ´◡` ❁)ෆ⃛
さっちゃんありがとう〜😊💕💕
リスナップも嬉しいよ〜😁🙏🎶
あぁ。。温泉行きたいなぁ。。笑
温泉旅館のご飯大好き‼ 朝ごはんが特に😁🎶
私のは一個ずつ見たら地味だよ〜😁💦使ってる素材もアンチゴージャスやねん 笑😁
でも最近和食が美味しく感じるなぁ。。💕 って😄
あぁ、和食が食べたい。
そうさ、この和食が食べたいのさ。
和食が食べたい。
あぁ、和食が食べたい。
唄います🎤