Did I read it right,you are eating more Chinese these days,I wonder why...but I am sure your Chinese cooking is as good as any local Chinese! But your Japanese cooking never fail too,I still think tempura is one of the most difficult cuisine but you have handled it perfectly! I've been drooling over your photos spring wild plants for year now,it's killing me,I wonder when I am going to try some...Clam and mitsuba kakiage,that must be outrageously good,I am guessing these were fried in high grade 綿実油,light and super crispy!I learned that from a friend...
Sorry Rick...👉👈💦I kept secret what happened for me last month. in fact...i went to HK and my coolest friend took me to everywhere n gave me to learn finest rare cuisine. That's why I'm hooked on Chinese cuisine now.I wanna introduce him to you..You probably like him like as I do! Just kidding,you know everything! 😂 It's spring🌸 I found some wild plants in market.they has bitter taste,I prefer to eat slightly bitter taste on spring.Those are having more than meaning besides seasonal stuff.We can awaken the senses of body in this bitter taste.haha,thank you😊no cry no more,I guess you'll eat some wild plants shortly....😁✌️ too true! I am still bad at 天ぷら making...I was lucky only this time! Sadly,綿実油 is highest grade oil, I can't use for my immature 天ぷら yet...but somehow you'd better treasure that friend😉😁
ちなみに 今は中華ブームの絶頂期です。
そんな頃に食べてた 山菜の天ぷら。
たらの芽、こごみ、あさりと三つ葉のかき揚げ。
でした😊 春うらら🌿✨
なるほど、あさりと合わせるのがズッキューン💘ʕ-̼͡-ʔ
りーゆかちゃんの料理は旬の食材を丁寧に丁寧に調理していて、いつも目が離せないよʕ-̼͡-ʔ
料理の投稿を久しぶりに見る気がするよ…(笑)
カラッと揚がってるね??
中華ブーム絶頂期のお料理も早く見たいな〜❤︎
あさりと三つ葉も良く合うのでおすすめです👍
あ!今から潮干狩りシーズン始まるね〜😁🎶春だなぁ〜🌸🌸
ポイントは 粉,卵,水,揚げる食材を冷蔵庫で冷やしておく。 衣をつける前に粉を打つ。油は新しい油。
で、少し改善されるかも😊 日本酒好きな ちぽちゃん、揚げたての天ぷらと日本酒で春を楽しんでほしいなぁ😊🎶
気のせいではありません。。確実に一カ月ぶりのUPでございます 笑💦
いやぁ。。時が過ぎる速さに恐ろしさすら感じる今日この頃です😱
この写真以降、全て 中華系お料理のUPになります。👍💕
容赦なく🎶
今 密かに修行中〜😊🎶
But your Japanese cooking never fail too,I still think tempura is one of the most difficult cuisine but you have handled it perfectly!
I've been drooling over your photos spring wild plants for year now,it's killing me,I wonder when I am going to try some...Clam and mitsuba kakiage,that must be outrageously good,I am guessing these were fried in high grade 綿実油,light and super crispy!I learned that from a friend...
ゆかりさんが返信してくれたよぉ💦
それに気づいたのはいつものぼてぼて天ぷらを作ったあとだったよぉ💦💦
春の天ぷら、すごいですね!
わたし、天ぷらできないので、レパートリーの広いゆかりちゃんみたいにいろいろ作れるようになりたいです〜
It's spring🌸 I found some wild plants in market.they has bitter taste,I prefer to eat slightly bitter taste on spring.Those are having more than meaning besides seasonal stuff.We can awaken the senses of body in this bitter taste.haha,thank you😊no cry no more,I guess you'll eat some wild plants shortly....😁✌️ too true! I am still bad at 天ぷら making...I was lucky only this time!
Sadly,綿実油 is highest grade oil, I can't use for my immature 天ぷら yet...but somehow you'd better treasure that friend😉😁
全然だいじょーブイ👍🎶
だってこれから人生で天ぷら作る機会は 少なくとも100回くらいあるよ😁 わたしもぼてぼて天ぷらよく作って、それが意外と好き💕
という事実🎶
サクサク天ぷらは やぱ温度管理が一番のポイントなんでしょうかね?
油の温度と 素材の温度。。わたしはまだまだ掴みきれていないです😁💦
どうもありがとう💕
これからの天ぷら人生のハゲみになります(≧∇≦)
わたしゆかりさんの投稿をみて生まれて初めて たらの芽天ぷらつくりました
ツレが山菜好きなんだけどたらの芽天ぷらがうまく作れるとはおもえなくて ほら あの 木の皮みたいな元の方が硬そうで‥
でもえいやー!っと作ったらぼてぼ天だけどそれなりに揚がったので嬉しかったです💕何事も挑戦ですねー
SDが楽しいです♡
すごい!わたしの投稿を見てたらの芽天ぷら作ってくれたなんて 嬉し過ぎる報告だぁ😭💕 旦那さまの好物を作るちぽちゃん素敵✨✨
いつもコメントのやり取りを通してちぽちゃんの人柄の可愛らしさや素敵さが伝わります😊 きっと会ったらもっと大好きになる人だろうなぁ💕 って思いながら読んでるんだあ😁いつも楽しいコメントありがとう〜😊🙏
きゃあ!
なんて嬉しいコメ!
もったいのうごぜえやす!
ゆかりさんが素麺のイキリ盛りを親切に教えてくれたときから(まだそんなに絡んでいなかったのに)わたくしの♡はズギューーーン💘と撃ち抜かれちゃってます!
だって見えない相手なのに
コメントも山のように来てるのに
なんて優しい人なんだあ!!
昨日は作れなかったものが今日は作れたら嬉しいもんね(≧∇≦)
いまやすっかりゆかりスト♡♡♡
なんだか支離滅裂なコメントになっちゃいましたが
まとめると
金のひょうちゃん 当たるといいですね
ってことです(≧∇≦)
大好きなお料理で繋がる縁はありがたいね🎶 これからも一緒にお料理道楽しみながら精進しよね〜😊
あ、あ、当たりそうなきがする〜‼️
金のひょうちゃん✨✨
いくべ横浜🙌