• お気に入り
  • 104もぐもぐ!
  • 4リスナップ
手料理
  • 2016/04/06
  • 992

コロッケ♡

みんなの投稿 (8)
ジャガイモとコンビーフとグリーンピースのコロッケ。パン粉まで付けて一旦冷凍しておいたものを、帰宅したら揚げるだけ。
ジャガイモとコンビーフは間違いない組み合わせ♡それに旬のグリンピースが加わるなんて♪
コロッケ、久しく作ってないなぁ。そっか!パン粉までつけて冷凍すればいいのか!
麻紀子 から レイ
コンビーフ缶詰使うと、挽肉みたいに炒める手間が省ける😁から少し手抜き(笑)
ジャガイモは冷凍するとカスカスになるけど、潰してコロッケにしてしまえばオッケーなんだよね。そもそも冷凍コロッケというものが売られてるくらいだし。と思って以来、週末にタネを仕込んで平日は揚げるだけというパターンを駆使してる(笑)
コンビーフ!とな‼︎なるほどねぇ。ジャガイモとの相性もバッチリで混ぜるだけという優れものかー✨

コロッケといえば徒歩数分🏡のお義母さんがいつも配達してくれるから久しく作ってないわー😅
麻紀子 から kayo
なぬっ
配達があるのか!羨ましい…
徒歩10歩の母から配達はないなぁ…😭
来るのはイモの状態ばかり(笑)
One of those great snack that you could make ahead and fried just before you eat,this one must be delicious with corn beef and pea,I love canned corn beef very much!
When I was in Spain,I ate croquettes all the time,they have all kinds that served in bars,always impressive!
麻紀子 から rick chan
Good morning Rick!
I make cornedbeef sometime, but use canned one this time. I think it's convenient to use canned foods. Conbination of cornedbeef and pea is colorful, so this is a spring croquette!
rick chan から 麻紀子
Good morning Makiko!Thanks for replying!
Wow,reading this I thought you are an English speaking person,awesome!👍🏻
Have a nice weekend!
もぐもぐ! (104)
リスナップ (4)