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手料理
  • 2022/10/01
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Schwarzwälder Kirschtorte🍒

レシピ
材料・調味料 (18cm 丸型)
Sponge
Eggs
6pc
Pinch of salt
Sugar
100-120g
Bread flour
50g
Cake flour
50g
Cocoa
50g
Vanilla essence
Chocolate syrup
Cherry syrup
200ml
Dark chocolate
100g
Vanilla essence
Cherry liquor
1tsp
Filling
Cherry tin or bottle
Fresh cream
100ml
作り方
1
Make the sponge: mix well the sugar with eggs and salt then add the other ingredients; bake it for 20-30 minutes at 180 degrees.
卵はよく混ぜ空気を入れる。粉類はふるいにかけておき、数回に分けて泡を潰さないようによく混ぜる。混ぜたらすぐオーブンに入れるよう予熱する。焼き上がりは串で確認、生地が着いて来ないことを確認。すぐに型から外して冷ます。
2
Make the chocolate syrup: boil the water with sugar then add the chocolate, when the chocolate is melted then add vanilla and liquior. チェリーシロップとチョコレートを湯煎にかける。チョコレートが溶けたらチェリーリキュールを入れる。
3
Make the filling by whipping the fresh cream.
Cut the sponge in slices then on each slice add chocolate syrup then the cherries then the whipped cream. 冷めたスポンジをスライスし、両サイドにチェリーシロップがあればチェリーシロップ(+リキュール)を染み込ませ、チョコレートシロップを塗る。生クリームを塗りチェリーを並べて、重ねる。
4
Cover the cake with chocolate syrup. And let it cool at least 6hours in refrigerator.
ポイント

Chocolate syrup は瓶チェリーのジュースがあればそれが使える。無ければ水200mlに砂糖150gを溶かす。

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