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手料理
  • 2014/08/27
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buchimgae !! (Korean pancake)

みんなの投稿 (29)
チヂミ!!

野菜室で小松菜と目が合ったので
玉ねぎと豚肉と一緒にチヂミに。
モチッと感はチヂミなのだけど、
ニラが入ってないから、お焼きやろっと
言われたらお焼きです。
和と韓の折衷で生地にはガラ出汁とごま油、
タレはポン酢にコチジャン、ネギ、ゴマを
使ってみましたー。

ほんで、旦那のビールの
一口目を奪う!の巻き・:*+.\(( °ω° ))/.:+
korian pancakeなんやー!

めっちゃくちゃキレイな盛り付けやんー☻
Bonjour !!! May I ask you, can I have the recipe??? Like to try it thank you
和田 匠生 から mame
Korean vegetables pancakeでもいいみたいですヾ(´∇`)ノ そして褒めてもらったので有頂天‹‹\(´ω` )/››‹‹\(  ´)/››‹‹\( ´ω`)/››フライパンとお皿の直径がたまたま合ったんやろなーと思います♪
結局、朝からうずうずしちゃって我慢ならず(○゚ε゚○)健全ってことだわ!!笑 ほいでも、コップ一杯でへべれけ、いい気分~♪
和田 匠生 から PHILIPPE
flour 150g
potato strach 30g
beaten 1 egg
water 200~250ml
Some vegetables and fried meat or fish whatever you like (Usually Korean using Chinese- chives and fried pork )
和田 匠生 から PHILIPPE
1Add every ingredients into a bowl and mix them well .

2 Pre heat the frying pan for about 10 seconds. Put a generous amount of cooking oil into the pan. Make sure the oil is spread all the way through the pan.

3 Scoop out the pancake mixture with a ladle, pour it out on the pan. Make sure it is
和田 匠生 から PHILIPPE
with a ladle, pour it out on the pan. Make sure it is evenly spread.

4 Cook the mixture on high heat initially for 10 to 20 seconds then reduce the heat to medium to low. (Cook and finish with this temperature setting.)

5Turn the pancake over when 70% of the pancake is cooked. (Per the above pict
和田 匠生 から PHILIPPE
5Turn the pancake over when 70% of the pancake is cooked. (Meaning the bottom of the pancake is cooked and the top of the pancake is also partially cooked. This makes it easy to turn the pancake. ). Press the pancake with the spatula a couple of times to make it crispy.

6When both sides are cooked,
和田 匠生 から mame
6slice it into easy to bite-size. Serve it on a plate.
和田 匠生 から PHILIPPE
【sauce】
soy sauce
sesame seed oil
sliced garlic
broad bean chili paste
和田 匠生 から PHILIPPE
Hi!!
Can you understand my explanation?
Cause I'm not good at english.

Thank you for sending me a message!!
PHILIPPE から 和田 匠生
Ho thank you that's great I would try it, and yes I do understand you. Merci beaucoup et je fais deux bises sur tes joues.( french custom to say thank you) bises
PHILIPPE から 和田 匠生
And Which kind of flower do you use ? Normal one ??
和田 匠生 から PHILIPPE
Yes,
May be weak flour or soft flour or all purpose flour.
PHILIPPE から 和田 匠生
Any rice flour ?
和田 匠生 から PHILIPPE
Not rice.Wheat flour of low viscosity.
PHILIPPE から 和田 匠生
Ok Merci beaucoup, domo arigato
和田ちゃんカッコいいーー❤︎マジで!
日本語でもイケると言われてるグァムを苦戦した私には尊敬やわ(≧∇≦)
和田 匠生 から PHILIPPE
Your welcome, do itshimashite
How do you say in french?
和田 匠生 から mame
まめさん、ありがとうございまーす(((o(*゚▽゚*)o)))しかし、長らく英語から遠ざかってたので、辞書と小一時間、格闘したのはここだけの話(笑)実は5科目なら英語が一番マシで、大学も英語に重点置いてるところに行ってましたー(英文科ではないんやけど。。)
mame から 和田 匠生
へぇ〜栄養士関係の大学かと思ったわ!
そう言えば、長男がね、食に関係する大学考えてるねん。興味があるんやて。
まだまだ、どうなるか分からんけどね。
和田 匠生 から mame
説明すると長くなるので端折っちゃいますが、4年制大学出て、専門学校行き直してるんですー(・v・)
食関係ですかー!就職考えると結構幅広いから、現場で調理したいか、研究したいかとか、目的で選ぶのがいいかもですねーってこんなことは塾や学校で嫌と言うほど聞かされてるか(笑)とりあえず一回は社会的に完全にダメ人間やった私が言うのもアレやけど、何とでもはならなくても、何とかはなる!笑
mame から 和田 匠生
ありがとう!
理系やから研究やろな。
色々資格も取れるなら栄養士も取りたいって言うてたわ。

小ちゃい頃、お皿に乗った唐揚げが一つなくなったら(よそ見してる間に一つ隠してん(≧∇≦))泣く、食にやらしい子やから合ってるんちゃう〜?て思ってるんやけどね。
まぁ、他にも色々考えてるみたいやけどね。
和田 匠生 から mame
なるほどー(・v・)理系なんですねー。友達は理系から大塚に就職して、営業と研究と両方やってるって言うてましたー。4年大学なら栄養士と言わず管理栄養士も受験できるやろうし、幅広くていいですねーヾ(´∇`)ノ
mame から 和田 匠生
和田ちゃん、立ち入った事聞いて良かったんかなぁ。ごめんね。

なんせ、兄ちゃんは独り立ちしたいんやて。
地方行ってやって行きたいらしいわ。勿論、私もダンナもその考えは全然OK。
その前にどこか、決まってくれないとね。
PHILIPPE から 和田 匠生
In this case got to say "de rien" or "mon Plaisir"
和田 匠生 から mame
全然ヾ(´∇`)ノむしろ私こそ深いこと聞いて大丈夫でしたか?すいません󾭛

過疎化が進んでるのに、地方で一旗揚げたいってめっちゃステキ!!風邪ひかんように気ぃつけて、頑張ってくださいー!*\(^o^)/*
和田 匠生 から PHILIPPE
Oh, I see!
Thank you!!
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