I super love ジャージャ tofu!!I love ジャージャ麺 and tofu,what a great idea to have these together,also like the topping too,the negi and cucumber,cut so thinly too!I agree that fig with ごまだれ is a tasty dish,eggplant makes a great combination,and I always love the details you put on the dish,like zest from ci
citrus fruits,and the 山椒 on the braised tako dish.Too bad you've finished all the tako,I'm going to miss it for a while!! Once again I found myself drooling when looking at these beautiful dishes!!Also I don't think I have seen this plate at bottom right,it's absolutely beautiful!
To: rikk Thanx rick san😊resnap too💕 Yeah, finally I cooked last one! It's thanks to you that I was able to have an enjoyable cooking,you gave me nice idea! Finally, I made Japanese style dish. i used soy sauce, mirin, sake. Stewed octopus with low heat for two hours, so texture turned out tender.
To: rikk Haha,it's OK! You can look again in August of the next year,cuz my brother goes for fishing every year! "Thanx Rick san! Good-bye,till we meet again!"by octopus🐙 And thanx for praising my plate! Picture plate is antique of late 1800's. I guess gray colored one also antique of 1600's.
You are welcome,can't take all the credit,you turned them into heavenly food,they should be happy!"So long,Mr.Octopus,I will see you next year,on Ms Yukari dish!" And wow,I guess they were antique,but didn't know that long ago,very precious!Hopefully I will see them again with different dish!
To: rikk Thanks rick san🎶 I miss you,see you next! (from Mr.octopus aka Mr.eight arms🐙) Yes,These plates are using from ancestors.so it's very old😁💦 Sure! I'll show you again,If you so desire😊
でもこれでやっと最後です!
和食の定番、タコの柔らか煮です♪
他は、蒸し茄子とイチヂクの胡麻ダレ(これ大好き)、ジャージャー豆腐、
豚肉と揚げ野菜の浸し。
でした♪
もうタコは当分いらないです 笑)
タコの煮物、見るからに柔らかそう。難しいんだよね。どのお料理もキレイに作ってあって素敵です。イチジクのも気になる💕
気になるー!!!
そして、さよなら。
千秋楽をしかと目に焼付けた!!
軟らか煮は憧れの一本足🐙
無花果と胡麻のソースもとても木になるÿo😁
🐙を色々出来るのも凄い👏私たこ焼き位しか思い当たりましぇん😅
素敵な食卓だぁ❗
まきこさんリスナップありがとうごございます😊🙏🙏
そです♪笑) 紆余曲折ありまして色んな富豪を経験させてもらえました。
笑😁
タコは奇跡的に上手く作れてお箸で切れる柔らかさでしたよ〜😋💕
To: reachon
リーチちゃんありがとう😭💕
リスナップもわたしもヒデキも感激! ほんま?嬉しい😆🎶
わたしはばっちりリーチちゃんの和食のファンだよ💕
イチヂクいつでも取り入れて💕
練り胡麻を割り出汁とかで伸ばすだけでタレ出来るよ♪ 麺つゆ使うときっと楽よ😊👍
のっちゃん気になってくれてありがと😊💕リスナップも嬉しい‼
胡麻ダレはね、練り胡麻ペーストを割り出汁(出汁、醤油、味醂)で伸ばすだけで出来るよ〜♪わたしはそこに少しお砂糖入れるよ☆
焼き茄子に掛けても美味しいよ♪
スダチの皮削って掛けると最高💕
シローちゃんいつもゆかりんがお世話になってますありがとう!
はじめましてタコ🐙です💕
そしてさようなら。。笑)😁
一本足のタコいいでしょ?
ラタトゥイユの時もシローちゃん気にいってくれたから、今回も気にいって貰えそうって期待してたのん😋💕
リスナップもありがとうってタコが言ってたよ🐙🙏
あみさんありがとう😭💕
リスナップまで嬉しい‼
わたしもタコはたこ焼きが一番美味しくて好き😋💕
でも、、今回20匹くらい弟が釣ってきてたこ焼きだけでは追いつかなくなっちゃって 笑)
ない知恵をしぼったり、rickさんからアイデアもらったりしてなんとかフィナーレです😁😁
無花果の胡麻ダレ?!
無花果がおかず?!
すげーーーーー(๑♜д♜) 💦💦
これは一度食べてみたいナリ(👈コロ助)
素敵な料理思い付くね〜ゆかりんは(❁ ´◡` ❁)ෆ⃛
タコちゃん、食べ終わって良かったね(⚭ॣළ⚭)✧
Once again I found myself drooling when looking at these beautiful dishes!!Also I don't think I have seen this plate at bottom right,it's absolutely beautiful!
さっちゃんありがとうナリ😍💕
リスナップも嬉しいナリよ😆🎶🎶
そなんだよ〜♪イチヂクがオカズやのん😁🎶 でも、間違ってもこれで丼飯三倍はイケるねっ✨って料理ではないんやけど😁💦
好きな食べ方やねん〜💕少し甘めの胡麻ダレの香ばしさがイチヂクと合うよ!ほんと💕タコやっとだよ〜😁
来年までタコはもういいなぁ。。
えりこさ〜ん😆🎶🎶
ありがとう〜💕💕
わたしもえりこさんのボキャブラリーのセンスの大ファンだよ〜✨✨
なんか可愛い😍💕
Thanx rick san😊resnap too💕
Yeah, finally I cooked last one!
It's thanks to you that I was able to have an enjoyable cooking,you gave me nice idea!
Finally, I made Japanese style dish.
i used soy sauce, mirin, sake. Stewed octopus with low heat for two hours,
so texture turned out tender.
Haha,it's OK! You can look again in August of the next year,cuz my brother goes for fishing every year!
"Thanx Rick san! Good-bye,till we meet again!"by octopus🐙
And thanx for praising my plate!
Picture plate is antique of late 1800's. I guess gray colored one also antique of 1600's.
I like using to mix an old one and new one😊💕
And wow,I guess they were antique,but didn't know that long ago,very precious!Hopefully I will see them again with different dish!
Thanks rick san🎶
I miss you,see you next!
(from Mr.octopus aka Mr.eight arms🐙)
Yes,These plates are using from ancestors.so it's very old😁💦
Sure! I'll show you again,If you so desire😊
蛸、卒業します!!
声裏返りますね😢✨✨✨✨
フィナーレにふさわしい、柔らか過ぎる柔らか煮。。。
役目を果たした吸盤が、恍惚の表情です。
また、来年ね。。
きっと、そう語りかけてます✨✨✨
私なら触る事すら恐れいるアンティ〜クでわないですくわぁ✨
ゆかりさんのお料理なら引けを取らぬ輝きを増しますね(σ≧∀≦)σ
トミーさんリスナップありがとうございます😊🙏🙏
はい♪やっと無事フィナーレを飾る事ができました 笑) 紆余曲折ありましたがこれで最後。。そっとマイクを置きます😢thank you for your tenderness〜🎤🎶
トミーさんありがとうまた来年会いましょう🐙🐙
あみさん〜😆💕💕
いやぁ。。ただ古いだけで価値の低いものばかりですよ😁💦
なので、バンバン日常使いしてます🎶🎶 えへへ💕
フォローさせてもらいますね😄
どれもプロ並で綺麗✨
ちなみに柔らか煮の時、蛸は塩もみしない方がいいですか?
箸できれるほどの柔らかく炊いたん、なかなかうちのほうでは食べられないので、食べに走りたかったですε=ε=ε=ε=ε=ε=┌(; ̄◇ ̄)┘
箸できれるほどの柔らかく炊いたん、なかなかうちのほうでは食べられないので、食べに走りたかったですε=ε=ε=ε=ε=ε=┌(; ̄◇ ̄)┘
もとさん(あ、この呼び方慣れなれしいですか?💦) コメントもフォローもありがとうございます😊🙏
以前は塩でぬめり取りをしていたんですが、気のせいか身が締まる感じがしたので、今回は塩を使わずひたすら流水で処理しました😊
塩が影響するのかは不明ですが、柔らかくできましたよ😊🎶
良い回答になってなくてごみんなさい😅💦こちらこそよろしくです😊💕
あくびちゃんありがとうございます😭💕🙏
もうね、一年分くらいタコ食べた感じですよ😁💦
やわやわのプリプリの食感のタコ あくびちゃんに食べて欲しかったなぁ💕 多分来年も8月はタコなんで食べに来て〜〜😆🎶🎶
もとさん、イイですね〜、そう呼んて下さい💕👍
本日のデパ地下は茹で🐙しかなかった💦
食べたいとなったら、何でも食べたい💨作ったらUPしますね🙋
もとさんこんばんは😊🎶
こちらこそよろしくお願いします💕
もとさんのタコの柔らか煮楽しみにしています〜😊🎶