• お気に入り
  • 189もぐもぐ!
  • 19リスナップ
手料理
  • 2013/10/14
  • 3,848

こんなかんじの日☆

レシピ
材料・調味料
ニンニク
5片
玉ねぎ
半玉
バター
大さじ1程
牛乳
100ml程
コンソメ
一枚
適量
海老
お好きな数で
パセリオイル
適量
塩コショウ
少々
作り方
1
ニンニクを皮付きのまま油で揚げる。

微塵切りにした玉ねぎをバターで飴色になるまで炒める。

そこへ、ひたひたに被るくらいの水水とコンソメ、ローリエ、皮を剥いたニンニクを入れて煮ます。

10分程中火で煮たら、ブレンダーで攪拌します。
ブレンダーがない場合は、粗熱を取ってからミキサーにかけて下さい。

そこへ牛乳を入れて塩コショウで味を整えたらスープの出来上がりです。

(牛乳を入れてからは沸騰させないようにして温めて下さいね)

スープの濃度は牛乳か水のどちらかで調整して、お好みの濃度にして下さい。




2
塩コショウした海老の剥き身に微塵切りのニンニクをまぶして、オリーブオイルでソテーしたものをトッピングしました。

パセリオイルは、パセリとオリーブオイルをブレンダーにかけたものです。 抗酸化力グンバツです✨

黄色い粉末はカレー粉です♪


以上です♪

トッピングはお好きなもので楽しんで下さいね〜😊
ポイント

ニンニクは5片と書いていますが、あくまで目安で、私はそれ以上使っています。。😁💦
理由は風邪ひいてたからです。。

みなさんもお好みに応じて増減して下さいね♪

つくフォト (1)
みんなの投稿 (34)
これも だいぶ前のお料理で、友達が来てくれた日のごはんです。

友達は沢山お酒を飲むので、お酒に合いそうなサーディン料理を作りました。茹でたポテトとセミドライトマトを合わせています。

豚ロースは胡桃味噌とケシの実を塗ってグリルしたものです。

スープはWガーリックスープ、ニンニクスープにガーリックシュリンプを乗っけてます♪
これ、レシピあとでUPしときますね、風邪の時良いと思います🎶

あとはミモザサラダとか♪
オシャレ人種ユカリサン*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*
友達は似ると聞くけど、私の半径三キロ以内にも、むしろ出会ったこともない人種の世界だわ。お も て な し ♪(´ε` )
されたいわぁ。でも、たぶん人種が違いすぎて、通訳が必要ねヽ(;▽;)ノそちらの世界にいってみたぁぁぁぁぁぁい(T ^ T)
んはーーっっ
こんな感じのって、どれもこれもおもてなし度高杉だよーっ⤴⤴⤴
ほんとどれも丁寧に作られているな〜〜お友達も感極まってるに違いないぞよ😭💘
あ、私もね、こう見えて結構飲むんだー🎵だからこんなお酒もすすむメニューでいいからね✌✌✌
スープ気になる〜🎶私絶対好きだわそれ😋😋
楽しそ〜ぃ😍✨友だち集まった時、ゆかりんはなにして遊ぶの❓❓❓気になる木〜🙏みんなを色んな物に例えるの楽しいよね❗️オラ野菜ならスナップエンドウって言われたよ❗️😏
私はね〜マロンパフェ🌰って言われたことあるぞ❗️なんか素朴だし微妙と思った。そうよ!野菜じゃないけど!

ゆかりんガストロミーお邪魔したいっす。
奈良に行った際は、どーかひとつご相伴に預かりたい😋
もちろん皿洗いからスーシェフまで思いのままにご奉仕する所存です!
奈良ファとやらも小走りでお供しますあす。やっぱり値切れるの?奈良ファ。
I was kind of waiting for this,I knew there are going to be lots of drink and partying! Most interesting for me is pork dish,never seen done like this,I guess it's a Japanese dish with the miso then,must be super aromatic using walnut and poppy seeds as a coating!I really want to try!I never had an
and garlic soup before too,may be garlic is roasted first until soft and sweet,and blend with stock?And some kind of herb oil on top?Two salads looks great too,mimosa one so pretty served in the glass,and sardine and potato one hit me right in the spot,you know how I like those ingredients!I could s
I could sense the happiness with all the great food and friends,no wonder you got drunk!
ぬふっ💕

お暇な時にレシピ待ってます!!

お先に星っ子🌟
前取りしとこーーー
わーい⭐️
シロー様に続けっ!!

こんなハイセンスは不可能だけど、お近づきになれるレシピが凄くありがたいですっ🙇✨✨✨
To: MALONERIKO
えりこちゃん〜😊🎶
こんばんは♪ お返事遅くてずみまぜん🙏💦
私の半径10km以内もヒド目だよ〜💦
この間、私誕生日やったんやけど、一番目に来たお誕生日メールはゲイの心友でした。。大好きやけど♪
あ、オカマじゃないからまだセーフやんね? 笑
えりこちゃんの半径10kmも絶対楽しいやろうね〜✨✨んふふ♪
To: romie
ロミちゃん〜✨✨
リスナップもありがとう〜🙏💕
でさ、台風の被害あんまなくて良かったよね〜🎶 ビバ盆地💕
わたし、ロミちゃんのホームパーテーに剥き出しで憧れてるねん♪
隠れファンじゃないねん♪
あの こなれた感✨かっこいいなぁって😍 またパーテー報告楽しみに待ってるよ🎶🎶
ニンニクスープ一応レシピUPしたんやけど、適当に作ったスープやから、もし作る時はバリバリアレンジして楽しんでね😁🎶🎶
To: marikoszk
まりこさ〜ん😆🎶💕🎶
リスナップもありがとうです🙏✨
え〜、、いつも何してるかなぁ⁇
ずっと喋ってるなぁ〜 笑
あ、この時はヒラちゃん達が来てくれてて、話の議題が、ブラックライトをお店の照明に使ったうどん屋さんをオープンする時の注意点、ってのがテーマで ずっと議論してたなぁ💦最終的に、うどんは白いから案外大丈夫ちゃう?みたいな結論が出て解散したよ♪
あ、そんなヒラちゃんは建築デザイナーです。。
大丈夫かいな?😱💦
To: bronzebee
beeちゃん〜😆💕💕
こんばんは🎶リスナップもありがとう🙏💕
ふむふむ、まりこさんがスナップエンドウで、beeちゃんがマロンパフェね💕両方とも可愛い雰囲気やから二人ともきっとふんわり優しい性格なんやろね✨✨
私、食べ物で例えられた事は、、まだないなぁ?? 今度聞いてみる♪
…どうしよ、、へしこ とか言われたら😱 ま、いいか💕
ええ♪奈良にお越しの際は是非、田舎の我が家へどぞどぞ😊💕beeちゃんの為に腕を振るいます🎶
奈良ファはね、、まだ値切れる程クールなスーパーじゃないなぁ😁😁
To: rikk
Thanks rick san resnap too🙏💕n sorry my late reply🙏💦
Yep,i was happy that my friend came home,I got drunk after all..
I couldn't help falling asleep again💤
Oh,You're good guesser!!
Here is I just used fried garlic,almost you are right!
and I'll most recommend this 胡桃味噌! It's savory aroma a
and creamy,and usable miso.
胡桃味噌 are(miso,rice wine,mirin,
honey,tiny bit ginger,roasted walnuts,(yuzu peel if you have)grind together then give it slight reduce)
Plus,Just so you know,My B-party was held at tiny bar and dining cafe,so We'd been spend only talking n drinking almost without gorgeous
without gorgeous feast..😂haha♪
I wanted my B-party report for you...
horrible pics..It was hardly to usable pics😱 But party was not too shabby,I yearn for that time😊
maybe...
To: tata3
シローちゃんこんばんは〜😊🎶🎶
リスナップもありがとうごさいます🙏💕💕
最近発熱いたしております私ですが、シローちゃんは元気にいてくれてるかなぁ?😊
もし、シローちゃんが風邪をひいても大丈夫💕
ニンニクスープレシピUPしときました♪ 寒気を感じた時点で導入して下さいな♪ 風邪予防にも😊
レシピUP遅くなってごめんね💦
To: kim555
トミーさん〜😍💕
リスナップもありがとうございます🙏🎶💕
レシピ遅くなりましたけど、UPしてみました♪ そしてかなりアバウトです😁💦 よければ、トミーさんのアレンジ力やアイデアで楽しんでやって下さいませ🎶🎶
私はね、風邪かなぁ?って思ってニンニクスープガンガン飲んでて、結果気管支炎でした😱意味なくニンニクでした💕
トミーさんも風邪に気をつけて下さいね🙏✨
Yukari San,thanks for writing back ,I am very interested and planning to make this tomorrow,just one question,would you tell me how long I should marinade pork in the miso.
Oh one more thing,Mr.Hirose at 桃居 didn't have much to show me,so I guess I'll be flying…
To: rikk
Oh,really?i look forward to your dish! I just about 10min marinated it.but I guess you'll success without marinade.It's enough, only spreading on surface.😊
Most important thing,It's easily to scorching.so please carefull😊
Oh,my! Are you talking about next month?Are you Okay?
Can you take t
Can you take time off?
Let me ask him once more about that,If you permits it.
rick chan から ゆかり
Yes,I will be careful,thanks,I kind of know it's going to be scorched easily.
Yes,I can take time off,after I see FF concert,I could fly on 2/12,then spend a few days there,I miss everything in Tokyo,it's about time,hopefully I could see some momiji too.Sorry for bothering you,but feel free to ask M
Mr. Kojima, whether it's worth coming this time,because it's not so good for me in June…Thank you so much,Yukari San,I really appreciate this!
ゆかりちゃん🌸🌸
レシピありがとう〜。
これ、風邪の時にいいスープだね!
自分が風邪をひいたら、誰も作ってくれないけど…ヽ(´o`;
こりゃ、酒呑みにはたまらん料理ですばいꉂ (๑‾ ꇴ ू‾๑)🍺💕💕
お酒が進んで、記憶失うコースです…
((⌯˃̶᷄₎₃₍˂̶᷄ ॣ)プッ♪

Wニンニクスープ⁈
ロミちゃん風邪ッピキらしいから、ロミちゃんに飲ませてあげなきゃ💦💦
To: rikk
I got it♪ w😆w! Great! Mr.rick likely come to Japan!! I hope you to big enjoy Tokyo again♪Do you mean that you come in February,right?There are many tasty fish around then♪I guess that season goes well with you than Jun!
if we timing the right,let's meet up in Tokyo🎶
To: 1125shino
しのさんリスナップもありがとうございます😊🙏💕
わたしよく風邪ひいちゃうんで、風邪のひきはじめはニンニクスープと熱いお風呂で乗り切ってますよ😊
しのさんもぜひぜひ🎶
しのさんの息子さん優しいだろうから作ってもらえますよ✨息子さんにこのレシピ教えてあげてくださいな♪
Yukari San,I love lots of tasty fish,but I also love Mr.Kojima's ceramic,actually I want to come on 2nd December,2013,you mentioned that he is having an exhibition at utsuwa note during that time,am I right?actually I want to make sure too,because it doesn't say anything at the web site.And the main
purpose of this trip would be picking up some of his work,otherwise I could wait till after new year.
Sure,if timing is right for you,let's meet up in Tokyo,if not,I could always come to Nara next trip,I've been wanting to visit for so long,I big miss Kyoto too!
To: rikk
Oh,sorry my misread,Totally i got it now😊✌
Please don't worry about exhivision,I have confirmed schedule with owner of うつわノート.
The details will be announced later😊
It's a little shame I can't meet you on weekdays😢 I waiting for your next trip♪
And I'll help my best friend as much as it pos
possible.Anytime be my guest♪
I hope you'll fully enjoy Japan 😊🎶
rick chan から ゆかり
I really don't know how to thank you enough…in that case,I'll arrange ticket then,I'm so looking forward,Japan never fail to satisfy me!
It's a shame for now,but I am sure we'll meet soon!
One more thing,made your pork last night,it was super delicious,I'll post next time,and talk about that!
To: rikk
My pleasure♪
The schedule is decision as i wrote before.(Nov.30th〜Dec .10th) please make plan base on it without worry😊I hope you find something new that become one of treasure!
Wow! Thanks for making it,I really look forward to see your pork dish😋
もぐもぐ! (189)
リスナップ (19)