Congrats,you made it,looks like the real deal,I admire you determination! Actually I have found a recipe in a book,and it has ammonia and a substance called 明礬 in it,I have yet to find out what exactly in it,but without them it's hard to get what it is,so I applaud to you!I also need to find out abo
about this イスパタ,it seems to work really well with 油條.So I hope you like 油條,and now you know how to make them,please put them into good use,there are other dishes you could use them with too.One I like is 粢飯,like a Chinese onigiri,油條 榨菜 and meat floss is wrap around with 糯米飯(mochi rice),great Shangha
Shanghainese breakfast food!Once again,it's my pleasure sending you the bowls and I mean it from the bottom of my heart,and so little effort of mine for so much joy of yours! 蓮藕餅recipe coming up soon,probably tonight,and may I ask for the swan post too,I haven't comment enough and I think people wou
Thanks rick san! I'm glad to show my 油條 to you.actually, I've been imagine 油條 is easy making,but I'd trouble to make...now I could overcome many failure😊💪As you said, ammonia powder is necessary to make 油條. It's strong inflate agent than baking soda or BP.The dough couldn't make air holes without it
it.イスパタ is kind of ammonia powder which adding 明礬 or other inflate agent too, it using a lot in 和菓子 dough or カステラ.Anyway,finally my dream came true.i wanted to eat 油條 with thick sliced!(Maybe you won't know..,in Japan,it serving sliced very thinly😔) Yeah,I know上海粢飯!!cuz i found it in book which you
gave me.in fact, I've been curious about it.I definitely will make it too😊🎶 I'd planning to make congee and 油條 for first occasion to use your cock bowls.if you enjoyed it,I'm happy! I swear I'll treasure them foreve✨✨ Oh,sorry! I couldn't post swan chow.i'll post it on next! Please wait a moment😌🎶
That I did not know,they serve 油條 sliced thinly,must have made you mad,but now you could make it and you could eat it however you like,I also like to eat it straight,just big bite into it!!Once again,really impressive,I doubt that there are many people who could make 油條 at home,let alone someone fro
from Japan!Oh,you are right,there is a recipe of 栥飯 in the book,seems like a good one too!I have to thank you for sharing information on イスパタ,seems like powerful stuff! And nevermind,post the swan anytime you like,no pressure!
Exactly!Thinly sliced 油條 seems like garnish,it's unsatisfying... That's why I yearned to make it. Haha,If i live in HK,i don't need to make 油條 by myself😋I guess mine was not much authentic, but i was moved with that taste enough. Anytime I admiring your everyday affairs or daily foods! Ok,Let's talk
わたしはずーっと油條に憧れていて、何度か中国の市場でバスケット一杯の油條を買う夢までみました。。
これまで何度か作ったんですが、見事に失敗!(ただのドーナツになった)
今回は、イスパタという膨張剤を使ってやっとそこそこ満足の出来になりました😆🙌🎶
沢山作ったから大好きな中華粥に沢山のせて食べました♪ 幸せ😍🎶
わたしの宝物のニワトリの絵のお碗💕 使うのが勿体無いくらい素敵すぎる〜✨✨✨✨
これは超絶にセンスの良いrickさんが送って下さいました😭
私の憧れの中国ビンテージ💘一生の宝物です♪♪
香港に5年、北京に1年間住んでいたので懐かしいです♪
お粥専門店のお粥は超美味しかったですね〜♪*\(^o^)/*
Actually I have found a recipe in a book,and it has ammonia and a substance called 明礬 in it,I have yet to find out what exactly in it,but without them it's hard to get what it is,so I applaud to you!I also need to find out abo
蓮藕餅recipe coming up soon,probably tonight,and may I ask for the swan post too,I haven't comment enough and I think people wou
粥にもとっても惚れたのよ!!
肉骨茶作ったときに、油条があるとイイね〜と言われてから、食べてみたいやつ!
これは一流のお店のものでは??
と、我が目を疑いましたわー(◍•ᴗ•◍)♡♬器も何もかもが最高ねー
私がこんなお料理作りたいなぁって思ってるものを現実に作ってくれるゆかりちゃん!私の憧れよ😍
私ね、中華粥大好き😋そして焼き物も大好きだぁ❤️❤️❤️
え〜‼香港に五年も?いいなぁ🎶🎶
お仕事でですか?
わたしも仕事で転勤になったらと夢見てますが…わたしはそんな職種ではないんですよ💦
わたし中華料理全般が大好きなので、また色々教えて下さい〜😊
素敵だよね‼‼ リックさんは世界一優しいよ‼‼ そして生きとし生けるもの全てに優しいんだよ😊
あのね、本格的な点心の本も送ってくれたんだよ〜😭💕感激ヒデキだよ〜😭
だから今は時間見つけては点心を勉強してるの😋🎶近々UPするね♪
わたしもリックさん見習って地球に優しくなろうっと♪♪
イスパタはね、和菓子のお饅頭の皮とかによく使われてるんだって♪わたしも初めて使ったんだけど膨張力の高さにびびった😁💦
これを機に和菓子も作ってみたいなぁ😊💕
Yeah,I know上海粢飯!!cuz i found it in book which you
I'd planning to make congee and 油條 for first occasion to use your cock bowls.if you enjoyed it,I'm happy! I swear I'll treasure them foreve✨✨
Oh,sorry! I couldn't post swan chow.i'll post it on next! Please wait a moment😌🎶
香港、北京で美味しいもの沢山食べました。も仕事では行けませんが、また行って美味しいもの沢山食べたいですね〜♪
でしょでしょ⁈ めちゃくちゃ素敵な器でしょ😍🎶
公雞碗って言うらしいんだけど、以前にリックさんが送ってくれたお料理の本で使われていて一目惚れしたの‼ そしたら優しくてセンスの良いリックさんがより一層素敵なのを送ってくれたんだよ〜😭💕 家宝がまた増えました✨✨あ💦嬉しくてしゃべりすぎた😁💦
器のおかげでお粥が普段より美味しそうに見えております♪感謝🙏✨
バクテーに添えるとお洒落ですね〜😊💕 わたしはまだお肉料理と合わせた事がないので気になります♪
まきこさんがもし興味お持ちでしたら、レシピUPしますので、言って下さいね😊
生地が扱いにくくて少し大変ですが、揚げたては特に美味しいですよ♪♪
わたしは中華料理が大好きなんですが、リックさんが親切に教えて下さるおかげで以前より中華料理はお料理の幅も広がって楽しいです♪♪
中華料理って私が知ってたのは本の一部に過ぎなかったという事を知った時…興奮しました!まだまだ私の知らない美味しいものは沢山あるって😁💕
And nevermind,post the swan anytime you like,no pressure!
レシピも気になるので時間ある時にアップして欲しいな〜♡ 急ぎません
テレビだと、練った生地を油にジャーーと揚げてるだけだったけど、
なかなかむずしかったんだね〜
ゆかりちゃん、作りたいものがいろいろあって、楽しそうです〜
リックさんからの中国ビンテージ!!
夢のようですね〜
キュ━.+゚*(о゚д゚о)*゚+.━ン☆
本格的で、びっくり!
素敵なレンゲにも、
もう、釘付け〜
That's why I yearned to make it.
Haha,If i live in HK,i don't need to make 油條 by myself😋I guess mine was not much authentic, but i was moved with that taste enough.
Anytime I admiring your everyday affairs or daily foods!
Ok,Let's talk
そうですね😊冷凍の油條を買った事がありますが、十分美味しかったですよ♪ ぜひぜひ💕
レシピ明日にUPしてまた連絡させてもらいますね😊🎶
油條は生地にコシがなくてすっごく伸びるので、生地を持ち上げたり成形するのが大変でした😁💦
あと、イスパタというのは強力な膨張剤なんですが、それを使わないでBPとBS(重曹)だけで作ったらドーナツになりました。イスパタは必須です。。
リックさんの器は素敵すぎて使う時少し緊張しました😁💦🎶
わたし以前から中華粥大好きなんですが、リックさんがこの前送って下さった中華粥のレシピ本見て作ったら今までで一番美味しくできました😊🎶
このレンゲも素敵でしょ⁈ お碗とセットの絵柄のを送って下さったんです😍🎶大切な宝物です✨✨いえ〜い♪♪
これまた、大人素敵可愛い ハイセンスなゆかりさんのコラボレーション♡╰(*´︶`*)╯♡
私が言うのもなんてすが
SDに大拍手を送りたい(≧▽≦)
ありがとう〜!!!!!
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
鼻血でちゃうよ!輸血が必要だよ!
わたしは普通の田舎の芋ガールで、全く国際派でもなんでもないんやけどね。。超絶紳士なリックさんが私のヤバイ英語を頑張って理解して下さる事に感謝だよ。。笑
でも、しほちゃんに、色んな国の料理を作って生活を楽しむという私の地味な趣味をわかってもらえるの嬉しい😊🎶🎶リスナップもありがとう😊🙏💕
miccoさんからの拍手は何よりも嬉しいですよ💘
まぁ…わたしは全くのダサい女ですが💦リックさんは花丸男子な事には間違いありませんよ😊🎶🎶
何だか ユキまでhappy気分~~♪♪
中華粥美味しいよね~~(*≧∀≦*)♪♪ユキもいつか再現したいって思ってる 中華粥があるよー♪
納得の味おめでとうな感じ( *¯ ³¯*)♡ㄘゅ
それにしても素敵な器♬✧*。リックさん流石のセンスだね(*´艸`*)♪
これでバケットいっぱいの夢も実現できますね✨
私も中華粥大好き✨
油條を乗せたら最高ですよね。
昔 中国に行った時には必ず朝ごはんに、お粥屋さんで食べてました!