• お気に入り
  • 30もぐもぐ!
  • 3リスナップ
手料理
  • 2018/02/10
  • 712

Paksiw na isda🐟

みんなの投稿 (1)
Paksiw na isda🐟
魚のパクシウ🍆

これはフィリピン料理でパクシウ ナ イスダと言います🙂
パクシウとは、お酢を使う料理を意味し、イスダとは魚を意味します。
魚(鯵や鯛やミルクフィッシュetc...)、大根、茄子、ししとうを水、お酢、生姜、にんにく、塩、たっぷり胡椒、サラダ油(ほんの少し)、で煮ます。
食べる時に、ししとうを潰し、七味をかけたナンプラーをかけて食べます。
お酢で煮るから魚の生臭さが消えて、魚から出た出汁を大根が吸い、とても美味しくなります😋

Paksiw is a term used to refer to dishes cooked in vinegar and garlic. This could pertain to meats like pork (Paksiw na Pata and Lechon Paksiw are some of the examples) and seafood. Paksiw na Isda or Fish Cooked in Vinegar is a quick and easy seafood dish that is said to be one of the common everyday dishes prepared by Filipino families. Since the Philippines is composed of over 7,100 islands, fish is a staple particularly on the coastal areas(ネットから)


#paksiwnaisda
#パクシウ
#フィリピン料理
#philippinesfood
#カシマナキッチン #kashimanakitchen #anasrecipe #snapdish #yum #yummy
#food #foodstagram #foodporn #foodie #instafood #delicious #homecooking #cooking
#おうちごはん #料理 #foodlover #foodphotography
#instaeat #instayummy #foodinsta
#foodpics
もぐもぐ! (30)
リスナップ (3)