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手料理
  • 2013/07/30
  • 1,054

Chicken piccata

レシピ
材料・調味料 (4 人分)
Chicken breasts 鶏胸肉
2pcs 枚
Oregano オレガノ
To taste 適量
Salt
To taste 適量
Pepper 胡椒
To taste 適量
Flour 小麦粉
To taste 適量
Lemon juice レモン汁
3 Tbsp 大匙
White wine 白ワイン
3 Tbsp 大匙
Olive oil オリーブ油
2 Tbsp 大匙
Butter バター
2 Tbsp 大匙
作り方
1
Cut chicken into bite size pieces and season with salt, pepper, and oregano. 肉を一口大に切って、塩、胡椒、オレガノで味付けする。
2
Dredge chicken with flour and pat off excess flour. 肉を小麦粉でまぶして、余分な粉を叩いて落とす。
3
In a frying pan, melt butter and olive oil. フライパンでバターとオリーブ油を溶かす。
4
Sauté chicken on both sides until brown. 両面に焼き色がつくようにソテーする。
5
Remove chicken from pan. 肉を一旦フライパンから取り出す。
6
Add lemon juice and wine into the pan and bring to a boil while mixing with brown bits from the pan. add a bit of salt and pepper to taste. 肉を取り出したフライパンにレモン汁とワインを入れてフライパンについた焦げ目と混ぜ、沸騰させる。塩胡椒で味付けをする。
7
Return the chicken into pan, and simmer until the sauce becomes creamy, turning sometimes so the sauce covers the chicken.
肉をソースの入ったフライパンに戻して、肉に良く絡むように返しながら弱火でソースがクリーム状になるまで煮る。
ポイント

Brown the chicken well for a rich flavor. 焼き色はしっかり目が美味しいです。

みんなの投稿 (15)
どちらのお料理ですか?
Funky Chef から airyⓂ︎
久しぶり!一応、イタリア料理みたいです。日本で言うピカタは卵で衣をつける感じですけど、これは小麦粉でソテーした鶏胸肉を、最後にソースをかけて絡める感じで、簡単なのに、かなり洒落た感じになります。
airyⓂ︎ から Funky Chef
お久しぶりですヾ(*´▽`*)ノ

そぅなんですね!
何か美味しそうだし、意外と簡単?

いつか挑戦してみたいです。
planned on making this tomorrow night!
Funky Chef から ryan golden
I found this on a US recipe site. Not seen so much in Japan. Pretty easy to make and really delicious. It's quickly becoming a dish that I regularly make.
Yum yum.. Can I have the recipe ?
So yummy
Funky Chef から airyⓂ︎
レシピ書いたので見てみて下さい!
Funky Chef から mikko tan
Just added the recipe, pls check it out. 😉
Funky Chef から Zahra
It does have a very rich flavor.
airyⓂ︎ から Funky Chef
ありがとうございます(((o(*゚▽゚*)o)))
最近福島さんと清田さんにめちゃくちゃ敬意払ってますw
I respect U two!!!
mikko tan から Funky Chef
ありがとうございました。😊
Funky Chef から airyⓂ︎
最近使ってくれていて嬉しいです!thank u!
Funky Chef から mikko tan
どういたしまして😀
airyⓂ︎ から Funky Chef
いえいえ!
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