You know my friend...,dim sum with these kind of wrapper are most difficult,rarely any home cook would try them at home. The ones you have been eating are done by professionals that had years of hard work and training,and they could only specialize at dim sum and nothing else.So you couldn't compare yours to the ones you are here.From what I see you have already outdone many cooks already,especially 金魚餃,definitely pro work there!There are places that teaches dim sum making,but I can't be sure if they teach 蝦餃,even if they do,I doubt it they are as good as top restaurants' ones.Anyway I will search for you,and try my best to fulfill your wish!
Thank you! Your kind words comforted me very much. As I report you,I had lesson already,I learned Chinese bun in there,my skill grew up a little. I see,The teacher also told me that 蝦餃子 needs a lot of skill..hopefully I can have lesson again... Well..We are so funny because we prefer to make each other's native cuisine.You know I'm hooked on dim sum since when I was child,and you should know that reason too.and you,Your Japanese dishes suggests the depth of your knowledge,Yours have outdone my Japanese cuisine already... If we got chance to cook together,I'll ask you to cook Japanese cuisin,and I'll cook for you Chinese cuisine instead! We've no nationality at that moment😁
香港で食べた蝦餃が本当に美味しくて久々にわたしもいくつか作ってみまひた。上達してるかなぁって淡い期待を込めて.....
皮は以前より食感も味も良くなったけど....なに〜⁈ ほうれん草のやつ スライムみたいになっちゃった〜😱💦
包む技術が圧倒的に不足しているね💕
五月の点心教室...今日申し込みました。。
そして、次香港いったら本場の点心教室に参加しようって心に決めました。
Rick...点心教室探しといてね🙏🙏
綺麗で美味しそう...皮も作っちゃうなんて❗️本場点心教室行かれたら驚かれますよ(*≧▽≦)ノシ))
プルンプルンだね〜
絶好調の中華ブーム楽しく拝見しております❤︎
旅先で食べた味を再現。これ旅の後の絶対の楽しみ方だよね。
香港ガイドブック買って、いつ行こうか検討中。
けど夏は暑いらしいね。
冬になるまでお預けかな。
ツヤツで、めちゃ綺麗やんっ✨✨✨
ゆかりちゃん、香港に行ってたのね〜〜😆✨裏山〜😆
点心作りは、実に奥が深いみたいだね。上海に住んでる友達が、ずっと点心を習い続けているんだけど…
師匠には足元にも及ばない…と、自ら千本ノックの日々みたい😵😵
ゆかりちゃんならすぐに
「ネ申レベル✨✨」に到達できそう💖
ゆかりさんの点心すごいです!😳✨ プロの点心師みたい!!
私も点心習いたいです〜😆 というかその前にこんな綺麗な点心食べてみたい〜!
The ones you have been eating are done by professionals that had years of hard work and training,and they could only specialize at dim sum and nothing else.So you couldn't compare yours to the ones you are here.From what I see you have already outdone many cooks already,especially 金魚餃,definitely pro work there!There are places that teaches dim sum making,but I can't be sure if they teach 蝦餃,even if they do,I doubt it they are as good as top restaurants' ones.Anyway I will search for you,and try my best to fulfill your wish!
凄すぎます✨✨😍
食べたい❗️
パクッと一口で〜
もうプロじゃないのー😆👍
金魚も上手に出来てるし〜👏👏👏
10年前に行った香港思い出すわぁー😍て、大した物食べて来なかったけど…😓
お返事も いつの話?ってくらい遅くなっちゃってごめんなさい😢🙏💦
点心が子供の頃から大好きで たまに自分で挑戦してたんですが、いやはや難しい〜〜っす🙈💦
点心教室にこの間 参加してみたんですが、完璧への道のりは遥か遠く〜〜🎶🎶....ですな😁💦 また練習の成果をお見せできればなぁと。。😊😊
いやぁ見事に梅雨ですね。。(👈久々過ぎてコメントの調子がつかめてない...)
あ!ですです! 旅先で食べたお料理の再現って楽しいです☺️💕
まきこさん香港行くんですね〜🎶 香港の夏は日本より暑いらしいですが、夏好きのまきこさんだったら大丈夫かも?😊👍🎶
まじ〜にょ⁇ ゆりねちゃんのお友達 上海に住んでるの⁉️ しかも点心習ってるの⁉️それってまさにわたしの夢やねんけど😍
上海に行く時 お友達紹介して〜😊🙏 点心教室の話聞きたいわぁ💕
千本ノック♪ 横山ノック✨✨
この間ですが、大阪で点心の教室に参加してきましたよ😊 先生は日本の方ですが、とても上手で丁寧に教えていただきました😊🎶
先生は東京を拠点にレッスンされているそうなので、まちこさんも機会があれば参加してみて下さい😊
わたしが参加したレッスンは'まいふぁん' で検索すると トップヒットしますよ😊
Well..We are so funny because we prefer to make each other's native cuisine.You know I'm hooked on dim sum since when I was child,and you should know that reason too.and you,Your Japanese dishes suggests the depth of your knowledge,Yours have outdone my Japanese cuisine already...
If we got chance to cook together,I'll ask you to cook Japanese cuisin,and I'll cook for you Chinese cuisine instead! We've no nationality at that moment😁
きっとRickが案内してくれるでしょう✨ (👈他人任せ)
今は梅雨だからオブジェにしとくと半日で腐っちゃうね😂😂
いや、でもまず点心の前にちぽちゃんに551の豚まんをプレゼントしたいわぁ💕 美味しいんだからぁ〜♪
古い? SD久々過ぎて調子がつかめてない わたしより♪
イエスです!頑張って手作りしましたが、まだまだ未熟で至近距離では見れません😭💦
いつかはやちんさんに完璧になったわたしの点心をご馳走できる日がくればなぁ。。😌💕
みずほちゃん 香港に行った事あるんだね〜〜💕 香港 食べ物が何食べても美味しくて感動しちゃったよ😢💘 それもこれもRickのおかげです🙏みずほちゃんが行った頃と今では雰囲気も変わったのかなぁ。?
また再訪できるといいね😊
夏が苦手なゆかりんに、初夏(すでに暑いけど)のうちに会いたいな〜と思ふ今日このごろ。
香港はね、ガイドブックは買ったんだけど、行くならやっぱり冬かな?とか考えてるところです?