Hi 部長 San,it's been so long since I hear from you,how have you been?I hope everything is fine! This one comes at the right time!Very tropical mood indeed,one of the best mango dessert around,everyone is in love with this here.I made it hopefully more of my Japanese friends know about it!You did an excellent job,nice consistency and colour contrast!You got pomelo?I thought it might be difficult in Japan...About the sago,it's important to get the cooking time right,yours looks perfect here!It's actually a relatively modern Cantonese dessert,really clever combination from the chef who created this! I hope you like it,so there will be another option other than mango pudding!
I see,部長San,seems like you have been busy,I hope you are enjoying too,I am just glad you come back and show us your delicious food!Please also take time off and relax! Everything is fine for me,always hungry for food,thank you for the kindness! That's right,楊枝甘露 is a much loved dessert in HK,I wish more people know because it's quite easy to make at home.But it's funny that no ingredient of this is produced in HK.Mangoes are from Philippines,it the most fragrant kind,not expensive at all.Sago and pomelo are from Thailand,pomelo has clean sweetness,and a slight bitterness,but I think red grapefruit is a good substitute if you couldn't find pomelo.Also,I know there is 晚白柚 in Japan,I haven't tried yet,but they look similar,may work ok too,only a little expensive... Yes sure,you got it,if you like Asian sweet,it's not my strongest area,but I will try and make some here,with or without mango! See you soon again,thank you again!
rikkさんとまちまちこさんが作っていたので知ることが出来ました。
すごく美味しい〜( ̄▽ ̄)💖💖
私のマンゴー多めです。
rikkさん、まっち子ちゃん食べ友にしちゃいました!
あ、これあんないい加減な作り方しか書かなかったのに作ったのね〜! すごいすごい、美味しそう!😆 実は最後に少し生クリームかけるんだけどね、書いてなかったもんね。でも美味しくてよかった。
このココナッツミルクでマイルドになったマンゴーピューレとグレープフルーツの組み合わせが絶妙だよね! 暑い時はホントに美味しそう〜😍
奥の黄色いカップ?も気になる〜! すごく綺麗そう✨
食べ友ありがとう!
生クリームかけるんだ❗️
次の時はそうする〜❤︎
スプーンは持ってもらっての撮影だよー。何枚も撮った( ̄▽ ̄)えへ
マンゴーとグレープフルーツの組み合わせ、良いね〜❤︎パイナップルも良さげ!
また美味しいアジアンスイーツおしえてねーん🎵
マンゴーにココナッツミルク、ザ・アジアンスイーツだね❤︎ 大好きな予感です。
このスナップは愛の共同作業だったのね〜! 😆 ごっつあんです。
パイナップルもいいね〜! ますます南国🌴
アジアンスイーツ、ベトナムのチェーとかも美味しいよね!💕
This one comes at the right time!Very tropical mood indeed,one of the best mango dessert around,everyone is in love with this here.I made it hopefully more of my Japanese friends know about it!You did an excellent job,nice consistency and colour contrast!You got pomelo?I thought it might be difficult in Japan...About the sago,it's important to get the cooking time right,yours looks perfect here!It's actually a relatively modern Cantonese dessert,really clever combination from the chef who created this!
I hope you like it,so there will be another option other than mango pudding!
おひさしぶり〜❤︎( ̄▽ ̄)
マンゴーとココナッツミルクは絶対好きなやつよぉ〜😎👍✨
簡単だし是非是非お試しあれ〜😘
ヨーグルトもありだね👍✨
愛の共同作業って❗️( ̄▽ ̄)笑
撮影が終わるまで、いつもなかなか食べれないでかわいそうなんです笑
チェーも好きっっ❗️
おひさしぶりです!
学校に行ったり、引越ししたり、いろいろ忙しくしてました。
rikk-sanもお元気そうでなによりです:)❤︎
楊枝甘露ってrikk-sanの投稿で初めて知りました。簡単でこんなにおいしいなんて!日本であまり知られていないなんてもったいない〜。
でも、日本は香港よりマンゴーが安くないからかも知れませんね。
ところで、rikk-sanの言う通り、ポメロは手に入らないのでルビーグレープフルーツにしました。ホワイトグレープフルーツより苦味が少ないし、色のコントラストが綺麗だと思って使いました。
マンゴーが大好きなので、もし他にもおいしいアジアンスイーツがあったら教えてください!
マンゴーではなくてもOKです!
( ̄▽ ̄)❤︎
please read my comments above☝
Everything is fine for me,always hungry for food,thank you for the kindness!
That's right,楊枝甘露 is a much loved dessert in HK,I wish more people know because it's quite easy to make at home.But it's funny that no ingredient of this is produced in HK.Mangoes are from Philippines,it the most fragrant kind,not expensive at all.Sago and pomelo are from Thailand,pomelo has clean sweetness,and a slight bitterness,but I think red grapefruit is a good substitute if you couldn't find pomelo.Also,I know there is 晚白柚 in Japan,I haven't tried yet,but they look similar,may work ok too,only a little expensive...
Yes sure,you got it,if you like Asian sweet,it's not my strongest area,but I will try and make some here,with or without mango!
See you soon again,thank you again!
返事が遅くなってごめんなさい!
お優しいお言葉ありがとうございます。
晩白柚よくご存知ですね〜。
私は1度も食べたことがないです。
すごく巨大な果物というのは知ってます〜!
ポメロって晩白柚に似てるんですね。rikkさん日本の食材をよく知ってるなぁ〜。