Eh...,how come this is different from what I saw,how many different versions did you make?This one is absolutely gorgeous too! Looking at the flavour of different layers,I could imagine how good this is,I love green tea and I love sakura flavored dessert(I wonder if that's normal for guys...?) What a pretty photo too,it's killing me!I want to eat so bad😩
Hi,rick! It's been a while since we talked in here! I am sorry I couldn't send you a reply. I hope you were understanding my situation. Since I saw your wonderful 桜餅 or 桜蒸し, I was able to know how much you love Sakura flavor! Well,I think you might be slightly rare person that you prefer flower thing.so what?I think it will enhance your charm. especially when you've cooking! Oh my! You are too sweet,Thank you for praising my poor photo skill. My vaguely remember I made some different wagashi besides this.. I'll have to dig for it from my Flickr😰😁
That's alright my dear! When it comes to food, I am into leaves aroma, I also big love flowers' too! I'm not afraid to the admit,I also hate hard core guy things,like beer😁.... I have had Sakura before,but never worked with it as much as this year,I thoroughly enjoyed the food made from it,in fact I am addicted now!
もうソメイヨシノも散って今からは八重の桜ですね🌸わたしの近所では新緑の椛もちらほら見かけるようになりました🍃✨
最近 和菓子作りに目覚めて週末に作っては楽しんでいます。
和菓子の簡素な美しさと 小さな中に四季を表現している美意識が素敵だなぁと 年をとって改めて思います。
この浮島は以前見かけたのを真似て作りました。名残の桜と新緑の季節にぴったりかなと😌💕
浮島生地には刻んだ桜葉の塩漬けを入れてます。ピンクの層は桜の羊羹と、緑は抹茶の羊羹で 桜の花を浮かせています。
そんなかんじです🎶
※浮島生地のレシピは辻調さんのレシピを参考にしました。 辻調レシピ丁寧で分かりやすくて
って、わたし文章長すぎ😱😂
私は 地味な浮島しか 作ったことがありません。こんなステキな 浮島、食べてみたいです。
和菓子は 奥深く、季節を感じられて 日本人でよかったと しみじみ思いながら頂けますよね。
またまたお上品な和菓子ですね。
和菓子に目覚めると、一人の世界に没頭できそうです。
これは、食べるよりいつまでも眺めていたい。
美しすぎます~(*´∇`*)
次々とマスター、素晴らしいー
ゆかりちゃんの奥深さを物語っていまするー
食べてみたいなー
この浮島に避難したいの😍
甥っ子の荷ほどきをさっき始めて、もう飽きた😭
なので、また来ます。
見た目も、すんばらしい〜😻😻😻
わたしもシンプルな浮島も大好きで、これ以外にも抹茶生地とプレーンの二層のものを作ってみたんですよ😊 そして実はシンプルな方が好みの味でした😁💦
ほんとにそうですよね、小さな世界に四季を表現する控えめさが和菓子の持つ魅力✨そんな国に生まれてそれを美しいと思える事に感謝したいです😊🙏
んまぁ😆嬉しいコメントありがとうごさいます🙇🙏💕
和菓子作りは最近初めたばかりなんですが、ハマりますよ〜😁💕
最終的に練り切りを作るのが目標なんですが、いつになるんだか😁💦
すでにキッチンで一人ね世界に入りこんじゃってます😌💕😁
ゆっこさんも菊花焼売に続いて 菊花の練り切り 挑戦してみませんか?😊🎶🎶
会いたかったぜ〜〜‼️(武道館で10年振りにコンサートしたロックバンド風に)
.....そうそう🎶浮島ね💕 この浮島は心の綺麗な人にだけみえるんだよ✨ 見えてるシローちゃんはきっと純白の心なんだね✨ 避難してよし👍💕
甥っ子さんの新生活のお手伝いだったんだね🎶 嬉しさもありつつ大変だよね💦 で、飽きるのも音速だね😂 👍💕この浮島がそんなシローちゃんの今日の心の拠り所になれれば本望です。。😌🎶
神々しいアキはすでにもう浮かんでます😌👍💕💕
桜の季節に 寂しいわたしにも桜を愛でた思い出があったんだぞ♪ って記録を残したくて。。頑張ったのん👉👈💦 来年見返して自分を励ますねん😏💕 さっちゃんにもコメントもらえたし作ってよかった😊🎶
Looking at the flavour of different layers,I could imagine how good this is,I love green tea and I love sakura flavored dessert(I wonder if that's normal for guys...?)
What a pretty photo too,it's killing me!I want to eat so bad😩
Oh my! You are too sweet,Thank you for praising my poor photo skill. My vaguely remember I made some different wagashi besides this.. I'll have to dig for it from my Flickr😰😁
いやぁ、この頃は桜が咲いてたのに今は梅雨シーズンに突入。。時が過るのは早いね〜😱 ちぽちゃんは楽しく暮らせているかなぁ?
さて 浮島ですが、知らなくても幸せに生きていけるけど 知るとほんのちょっぴりだけ幸せ指数が増えるかも🙊💕 和菓子作りは私も初めたばかりで勉強になる事が多いです😊また季節の和菓子など、機会があれば載せますね〜🎶
せっかくいただいた嬉しいコメントにこんな遅いお返事をどうか笑って許してやって下さいませませ🙏
miaow ちゃん和菓子派なんだね〜✨✨ 私は今まで素朴な焼き菓子が一番好きだったんだけど、私だって日本人‼︎ 和菓子の一つや二つは作れるようになろうと 作り始めたら面白さにハマりました😁🎶
西洋菓子にはないシンプルな美しさもまた和菓子の魅力の一つだよね💕
When it comes to food, I am into leaves aroma, I also big love flowers' too! I'm not afraid to the admit,I also hate hard core guy things,like beer😁....
I have had Sakura before,but never worked with it as much as this year,I thoroughly enjoyed the food made from it,in fact I am addicted now!