• お気に入り
  • 184もぐもぐ!
  • 34リスナップ
手料理
  • 2015/11/16
  • 3,717

秋刀魚とゴボウのバルサミコ煮

レシピ
材料・調味料 (5 人分)
秋刀魚
5尾
ゴボウ
1〜2本
醤油バルサミコ酢
各大さじ3
砂糖
大さじ1.5〜2
味醂
各大さじ2
2カップ
青紫蘇
適宜
作り方
1
秋刀魚は頭とワタを除いてブツ切り、ゴボウは5センチほどに切って水にさらす。
2
材料をすべて圧力鍋に入れ、蒸気が出たら少し火を弱めて加圧15〜20分。その後蒸気が抜けるまで放置。
3
蓋を開け、煮汁をとろっとするまで煮詰めて出来上がり。千切りの紫蘇をのせます。
ポイント

加圧時間はお宅のお鍋とご相談の上。骨までぜーんぶ食べられます!

みんなの投稿 (20)
Hi, Rick!

I was wandering how I cooked 秋刀魚, I wanted to cook it 和風 but cannot decide with vinegar or 梅. But I made up my mind at the moment when I looked at your dish of 秋刀魚とゴボウ with balsamic vinegar. I was quite sure that they would be great match!

And it sure was. Since I cooked them with a pressure cooker, we could eat bones of 秋刀魚. To my surprise, burdock cooked with balsamic vinegar was so tasty. You inspired me a lot! Thank you!!
ゴボウとバルサミコあうんだね💕
秋刀魚も圧力鍋なら骨まで食べられて栄養バッチリ👍
めっちゃ美味しそうなスナップだよー💕💕💕

Rickは食材の使い方めっちゃうまいよね💕
さっき見たけどゴボウのチャウダーも美味しそうだったよ♪
秋刀魚とバルサミコ!
これはかなり惹かれるかも😋
骨まで食べられるのも魅力的💕
Fantastic,what a great job,you made a family dish much more exciting!
Actually no secret that fatty fishes pair well with vinegar,and for me balsamic is one of the tastiest on earth,I also cooked gobo in balsamic before,so I knew this dish is going to work!
I sauté my sanma for that extra aroma,but I am no good with small bones,in fact my favorite ways eating sanma are sashimi,or cooked with pressure cooker,so your dish is ideal for me!
Thank you for always checking my posts,so glad you found something you would like to cook too,makes me very happy you enjoyed it!
hannah から ともきーた (伊藤 智子)
ともきーたちゃん、ありがとう😆
そーなの!ゴボウが美味しくてびっくり❤️秋刀魚もすっかり油が落ちて食べやすいよ〜!
リックさんのゴボウチャウダーは綺麗だったね✨✨思わず可愛い!ってコメントしたよー⤴︎⤴︎
hannah から まるま
こちらにもありがとうございます〜💕💕
酸っぱいかなと思ったけど、煮詰めると結構甘いです✌️油も落ちますよ〜(*^^*)
hannah から rick chan
Thank you for your comment:)
I have been busy since early this year and had little time to see SD. But I seem to have accustomed to my new pace of life as I look into here these days.

I liked sanma with balsamic very much!! As you say, fatty fishes go well with vinegar! I always cook fish with ginger but burdock was great, too.😆😆 I want to try your sautéed sanma w/balsamic next time!
ハピハナちゃん、これ食べてみたい~🎶
バルサミコって炒めものやサラダには使うけど、煮物には使ったことないかも~!美味しそうだね~😆
リックさんの見て美味しそうだなーと思ってました(*^^*)
圧力鍋で煮たらこどもも食べやすい♡
加熱したバルサミコ、濃厚になって好きです(*^^*)
バルサミコと秋刀魚❗
わぁ❤魅力的だぁ🎵
hannah から sakurako
ありがとう〜(*^^*)
骨まで食べられるし、さっぱりしているよ👍👍ゴボウも圧力鍋だとほっくり仕上がるね💕
hannah から Misuzu(@misumisu0722 )
ね〜💖リックのお料理、美味しそうだったね😆
私は最近圧力鍋で魚を煮るというのにハマったの😅骨ごと食べられるのが良いね〜(*´艸`)
hannah から あや
ありがとう🎶
さっぱり仕上がったよ!
きゃー😍秋刀魚にバルサミコとは\(◡̈)/♥︎
さっすが〜⋆*✩
食べてみたいなヘ(゚▽、゚*)ノ ジュル♪
So glad you still come to check my posts out of your busy schedule,I hope you stay around more and show us your exceptional cooking too!
Once again thank out for your kindness!Let's talk again!
バルサミコ、まだまだ使いこなせてないなあ♪
秋刀魚にごぼうとバルサミコね。(≧∇≦)
hannah から ゆりえ
アイディアはリックさんからいただいたんですけどね〜😅
目先の変わった煮魚になりました!
hannah から ゆっこ
私も初体験でしたよ⤴︎⤴︎
体当たり料理ですー😂😂
味しみしみ〜な感じがスナップから伝わります✨
美味しそう😍
hannah から みきお
みきおさん😊ありがとう〜⤴︎⤴︎
圧力鍋で煮魚、なんでもっと早くやらなかったんだろー!骨ごと食べられるって超楽チン😂👍👍
もぐもぐ! (184)
リスナップ (34)