Hi Makioko! Very interesting indeed,always love slowly cooked stews,this one looks so delicious,beef is tender and the asparagus looks so lovely in bright green colour! I have seen beef stew made with black beer,and even blonde beer,but I didn't know it's also an Okinawa specialty,is this a tradition dish?
Good evening Rick! This stew is Mr. Okinawa's original. He said black beer is best, but I ran out of it. I think wine is very good to stew, also beer is good to!
カラメルで色を濃くするという丁寧さは私にはないけど(笑)
前にギネスビール煮をしたことあっだな〜と思い出しました♪
人参はね〜、グラッセみたいな切り方だけど茹でただけだよ(笑)
甘く煮た人参が好きじゃなくて。
このビール煮、簡単だったよ!
黒っぽいビールのほうがイイとキャップが言ってたな、確か。
こっくり濃い色に仕上がるんだよね? 実は私のは、ビール煮と言っても「第三の」ビール煮です(笑)
そうそう、黒っぽい系のビールのほうがまったりするんだけど、淡色系だとさっぱり仕上がるからそれはそれでアリだと思うよー(^_−)−☆
今度は黒ビールで作ってみる!(笑)
お店みたいだーーーん(なんか懐かしいw)
私もビール煮が好き〜ん😋♪♪♪
で、黒ビールが冷蔵庫にあったなw
しめしめ、誰が飲むのやら🍺
安い発泡酒にはないコクと香りがあるのでしょうな…
ワイン煮よりビール煮のほうがカジュアル感があって、普段の食卓にマッチしますね。
人参はピロピロさんの投稿を見て真似しました。私が作るならテケトーに乱切りにしてしまうところ。
Very interesting indeed,always love slowly cooked stews,this one looks so delicious,beef is tender and the asparagus looks so lovely in bright green colour!
I have seen beef stew made with black beer,and even blonde beer,but I didn't know it's also an Okinawa specialty,is this a tradition dish?
This stew is Mr. Okinawa's original. He said black beer is best, but I ran out of it.
I think wine is very good to stew, also beer is good to!