I love this,something I always enjoy eating at sushi place!Rather light tasting tai marinated between konbu and takes on the deep umami flavor,it's the best of old Japanese wisdom! I never tried making this at home,the tai we get here is not worth using all the konbu to treat it,the konbu is not cheap too.But your looks absolutely delicious! Good night,Makiko!
鬼おろしでおろした大根おろしを、オリーブと酢と塩で味付けして、鯛と一緒に食べる。
雑誌「&premium 」で見つけたレシピです。大根おろしがポイント。
おろしと一緒に食べたらサッパリします。鯛は、寿司飯に乗せて押し寿しにするのも良いかな〜と思いました。
てヨダレが
&premiumらしい⁈オシャレな食べ方やね〜
鯖の酢締めは作ったことあるけど、昆布締めのお魚ってのは家では初めて!
寿司屋みた〜い♪と思いながら😁
I never tried making this at home,the tai we get here is not worth using all the konbu to treat it,the konbu is not cheap too.But your looks absolutely delicious!
Good night,Makiko!
初めての昆布締め、美味しくできたよ。昆布→削ぎ切りにした刺身用の鯛(平目でも良い)に塩を少し振る→昆布→鯛→昆布
の順に重ねて、ラップでぴったり覆って、重石を乗せて冷蔵庫で一晩だよ。
昆布締めや酢締めは魚を一層美味しくするね!レッツトライ〜!
しかしリックが言う通り、新鮮な魚や上質な昆布が手に入りにくいと難しいね…
あ~旨味が詰まってるんだろうなぁ❤
美味しい日本酒といただきたいなぁ💓
昆布で挟んで重石をしてあるだけなのに、すごーい旨味です✨
昆布締め、ハマりそうです😋