Jambalaya, one of the classic Southern cuisine, has two styles: Creole and Cajun. This is the Creole style Jambalaya because it’s made with tomatoes. Commonly andouille sausage is used for Jambalaya but it’s replaced with pepperoni in addition to other ingredients such as shrimp and chicken. It is, so to speak, Southern-style paella. It’s so addictive😍
アメリカ南部の代表的な料理ジャンバラヤは、クレオール風とケイジャン風の二通りありますが、今回はトマトが入る方のクレオール風。エビ、鶏肉の他に、本来であればアンドゥイユ・ソーセージを使うのが一般的ですが、手に入らなかったので、ペペロニで代用しました。パエリアのアメリカ南部バージョン!癖になるお味です😍
#cookinghusband #newyorkchef #cookforfamily #夫メシ #おとこめし #おうちごはんlover #料理好きな人と繋がりたい #フーディーテーブル #てづくりごはん #jamblaya #creolefood #creolestylejambalaya #creolejambalaya #ジャンバラヤ #クレオール風 #クレオール風ジャンバラヤ #パエリア #アメリカ南部料理 #lunch #dinnet #Americanfood #お昼ご飯 #晩ご飯 #アメリカ料理 #リゾット/雑炊 #肉料理 #エビ #鶏肉 #ペペロニ
カーペンターズの曲で知って、いつか食べてみたいと思ったまま幾年月🌙
でも、最近はケイジャンスパイスとトマトの両方を使ったジャンバラヤもあるので、その境界線は曖昧な感じではありますが。でも、どのパターンでも美味しいですよ🥰
It was yummy indeed😁