The dish takes its name from the Japanese words tonkatsu for "pork cutlet" and "donburi" for the rice bowl dish. It is a popular Japanese dish, a bowl of rice topped with a deep-fried pork cutlet, egg, and vegetables, served with condiments to enhance certain flavors.
我が家はカツだけでも楽しむのでカツ丼は、主人が喜びます。
The dish takes its name from the Japanese words tonkatsu for "pork cutlet" and "donburi" for the rice bowl dish. It is a popular Japanese dish, a bowl of rice topped with a deep-fried pork cutlet, egg, and vegetables, served with condiments to enhance certain flavors.
とんかつは今や外食で楽しむものも増え、テイクアウトやお弁当でも人気です。
おうちですと、こだわりをいかせて作る強みは大変貴重であり、卵だってたっぷりとろとろに。
出汁もきちんとひいてベースを作りますので非常に美味しい。
おうち外食は和食だけはなく色々楽しめるので、家庭料理好きな自炊派さんは色々楽しまれるでしょう。
油の鮮度も安心で、食べ良い厚みにザクザク切ったり。
その日の気分で色々増量加減したりと。
美味しく健康にがやっぱり一番嬉しい我が家の家庭料理。
料理研究家 指宿さゆり
ーーーーーーーーーーー
#料理研究家指宿さゆり
#レシピ開発
#レシピ制作
#レシピ制作専門スタジオ
#料理は教養
#食は品性
#おうちごはん
#孤独のグルメ
#和食ランチ
#かつ丼
#お昼ごはん
#おうち定食
#おばんざい
#カツ丼
#親子丼
#今日のランチ
#とんかつ
#小鉢
#食べスタグラム
#丼飯
#グルメ女子
#インスタグルメ
#神戸料理教室
#神戸グルメ
#ご当地グルメ
#おうち外食
#和食
#定食
#おうちごはん
#トンカツ
#行列のできる店