Oh I love this one! It's like our very old style Cantonese dish 蝦多士,shrimp toast,the way we do it here is to make a shrimp paste,smear on a tiny piece of toast and deep fried.But this is harder to find now,they think it's a little old fashion....Anyway yours look spot on,oil temperature needs to be perfect! By the way,is this Vietnamese recipe?I didn't know they have this too.. I have also eaten this at Japan's tempura restaurant,with tempura batter!
Hi Makiko! I remember when I was a kid,the adults always ordered this,and all happened in Cantonese restaurants,these are my happy memories!I am not 100% sure if it's originate in Canton or south east Asia,may be they have their version too.And also coriander is widely used in Chinese cuisine. But nevermind,all I know is that you made a good one,I want to make too but I had too much deep fried food recently....
カロリー高くても揚げてるタイプが👍
なに、なに、卵黄にスイチリですか!?
ソースなしで食べてましたが、またそそられるソースです❤
スパイシーで🍺もすすみますね😁
緑はパクチーですか?
綺麗に揚がってるね〜✨
久しぶりに食べたいなー😆🎶
パクチーボーイ、エダジュンさんのレシピ本を参考にした付けダレです。卵黄とスイチリ、チリの辛さがマイルドになって、とっても美味しいです♡
ベランダでプランター栽培しているパクチーが、食べごろになってきました🙌
ガンガン飲め〜🍻
大学生の頃に無国籍料理のお店で食べたのが初体験で、感動したのは遥か昔のことだ…(笑)
小さめにカットして揚げるとちょうど良いビールのおつまみになるね。
なんせカロリー高いから(笑)
出来るんだ!びっくり。
私の町はパクチーの産地なのでスーパーでいつでも買えるんだけど、ベランダにあったらいいですね。
来年挑戦してみようかな😊
ここらへんは、普段のスーパーには置いてなくて、高級スーパー(笑)には夏の間は売ってます。
ベランダハーブは楽しいので、毎年春と秋に種を蒔いています😊
バジル、イタリアンパセリ、パクチー、ルッコラが我が家の定番です。
It's like our very old style Cantonese dish 蝦多士,shrimp toast,the way we do it here is to make a shrimp paste,smear on a tiny piece of toast and deep fried.But this is harder to find now,they think it's a little old fashion....Anyway yours look spot on,oil temperature needs to be perfect!
By the way,is this Vietnamese recipe?I didn't know they have this too..
I have also eaten this at Japan's tempura restaurant,with tempura batter!
海老パン、ベトナムとかシンガポールの料理だと思っていたけど、香港スタイルなの?😳 間違ってた!
アジアンフードのお店で食べることが多いから、てっきりベトナムかタイ料理だと思っていた。パクチーを入れてるからというのもあるね。
海老とパクチーを細かく刻んで、卵白で混ぜてから薄切りトーストに塗って、低温の油で揚げてあるよ。
I remember when I was a kid,the adults always ordered this,and all happened in Cantonese restaurants,these are my happy memories!I am not 100% sure if it's originate in Canton or south east Asia,may be they have their version too.And also coriander is widely used in Chinese cuisine.
But nevermind,all I know is that you made a good one,I want to make too but I had too much deep fried food recently....