• お気に入り
  • 81もぐもぐ!
  • 5リスナップ
手料理
  • 2016/02/11
  • 1,170

蝦子麺

みんなの投稿 (5)
香港のお土産✨
2回目の蝦子麺です。
茹でて、刻んだ豆苗の葉と和えました。胡麻油とオイスターソースで軽く味付け。
麺に練りこんである海老の味がとても良くわかる!
美味しい😋
Looks very delicious this one!
The noodle itself has lots of flavour,so light seasoning is enough,like this one,what I love is that you put many greens on it which adds freshness and crunch.
The 豆苗 I get here is not so good when eaten raw,it has too much grassy flavour,may be I will try the ones that comes from Japan....
So no need working today?Very relaxing atmosphere at home!
Also I finished the chocolate that you gave me(the 3 packs one),I love them so much,very unique Japanese taste that's hard to find elsewhere,thank you so much!
麻紀子 から rick chan
今日は日本は「建国記念日」で祝日だから、お休みなんだよ。朝も昼も美味しいものを食べてリラックスしてます。
豆苗は、生で食べると少し固いから、茎の部分は麺と一緒に茹でて、柔らかい葉の部分だけを生でトッピングしたよ。色も綺麗で美味しいし、10分で調理できた!🙌 簡単に美味しいランチを食べられてハッピーです。ありがとう!
間違いなく好きな味‼︎ 蝦子麺も気になります。日本でも売ってるのかなぁ、調べてみます♪
麻紀子 から レイ
うんうん、蝦子麺美味しいよ!
麺そのものに香りも味もあるから、シンプルに食べられて手軽でイイよ!
もぐもぐ! (81)
リスナップ (5)