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手料理
  • 2013/12/14
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Rickさんの菊芋のリゾット☆

レシピ
作り方
1
まず始めに、菊芋のピュレを作ります。
半量のバター50gでスライスした菊芋を柔らかくなるまで炒め、生クリームを入れる。

菊芋が滑らかな食感になるまで 焦げ付かないように注意しながら煮詰める。 その後フードプロセッサーでピュレ状にする。
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次にお米を調理します。
鍋にオリーブオイルを熱し お米を入れ、お米がオイルを吸い込むまでかき混ぜながら炒める。

チキンストックを入れ25〜30分間 絶えずかき混ぜながら炊きこむ。
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ピュレをお米に入れ、バターとパルメザンも入れ、塩で味を整える。

ホタテを三枚にスライスし、フライパンで中身が半生状に両面を焼く。

ホタテをリゾットに乗せシェリーキャラメルを掛けて完成です。

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※シェリーキャラメル※

鍋に砂糖を入れ火に掛け、深い黄金色になるまで熱する。注意しながらシェリービネガーを入れ、煮詰めてシロップ状にする。
みんなの投稿 (36)
すこし前に、Rickさんが以前に作ってらした菊芋のリゾットを作りました🎶
実はリゾット作りが苦手で、以前友達に作った時は "このピラフべちゃべちゃだね♪" って言われた事あります😂👍
これは私が今まで食べたリゾットの中で一番美味しかったです‼
本当に本当に‼‼ 本当に‼
レストランのリゾットより美味しいです‼
そして、何より苦手を克服できた事をrickさんに感謝しています😭🙏
お師匠さまありがとう🎶

だからこれはみんなにも作って欲しくて、rickさんの許可を得てレシピUPさせてもらいました。

菊芋は今 旬の食材で自然のインシュリンと言われる程 血糖値を下げる作用のある健康食材らしいので、
みなさんも是非作ってみて下さい😊
リゾットは、私も苦手。
我が家ではダンナが担当です(笑)
ずーっと混ぜてなくちゃいけないなんて、効率の悪い料理だよね…(笑)
ゆかりちゃん🌸🌸
リゾット苦手どころが、敷居が高くて作ったことないよーー
(☍﹏⁰)

わたしも、この奇跡のリゾットで
デビューしたいな
*。・+(人*´∀`)ウットリ+・。*
志野 から ゆかり
ゆかりちゃん🌸🌸
菊芋って、食べたこと、見たことないんだけど、
なにか代用できそうなのありますか?
菊芋って聞いたこと無いです~(≧∇≦)
完コピ流石ゆかりさんですね!!ステキ(・ω<)!
At last,I get to see your beautiful risotto,Thank you for trying this and mentioning me here,and I'm too proud having someone as good as you calling me "師匠"!
It's a Gordon Ramsay recipe,so I can't take all the credit for it,but I am glad I found this,because it's so good!I did things slightly differ
different from the recipe I gave you,like the Jerusalem artichoke purée,I had to do that in advance,because it's better to concentrate on stirring the rice when the stock was added,I believe this will breakdown the starch and make "sauce" thicker.Also rice is easily stuck at the bottom of pan as wel
well.But I have to say,you really are a skillful cook,managing so many things at the same time,rice,purée,rice and sherry caramel,this one really look good,I am not surprise at all this is the best risotto you had,and that lovely yellowish colour,must be different kikuimo types we are using.
After a
all risotto is really straight forward and quick,if you understand the concept of it,so I really hope you will make more delicious risotto from now on!
菊芋は聞いたことあるけど、食べたことないなぁ!
こんなリゾットみたことないよ〜✨
炙った帆立も乗ってて、美味しそ〜(*≧艸≦)
To: MakiHiro
まきこさんこんばんは〜😊🎶
リゾット実は難しいですよね〜💦
わたしも初めて成功して感激したくらいです😭
まきこさんの旦那さん優しい💕
そんな優しい旦那さんのリゾットはぜったい美味しいでしょうね😊😊
To: 1125shino
しのさんリスナップもありがとうございます😊🙏💕
リゾットはわたしも敷居が高くて。。わたしにはゲイの友達がいるんですが、、わたしの以前のリゾットは彼にいっつもコテンパンに酷評されていました。。😢😢
菊芋は、他には、みずほちゃんが生で短冊状に切って生ハムで巻いて食べていたのが美味しそうでしたよ💕
ぜひぜひこのrickさんのリゾット作って下さい〜😊🙏💕ほんとに美味しいので😊😊
To: namastelotus
みちゃこさんリスナップもありがとうございます🙏😊💕
菊芋は近所の農産物直売所で売ってたので買いました😊😊
今がちょうど旬らしいので、みちゃこさんも近所に直売所があれば探してみて下さいな😊
その際はぜひホタテをスライディングで😋😋
To: okamiki4939
みきさんリスナップもありがとうございます😊🙏💕
いえいぇ💦じつはリゾット作るの苦手だったんですが、リックさんが丁寧に教えて下さったお陰で初めて成功する事ができました😊😊
みきさんも菊芋が売ってたら是非作ってみて下さいね💕💕
To: rikk
thank you so much rick san😭🙏💕
Well...This pics might be nothing fresh for you..I feel sorry.
I couldn't prepare different pohoto
, Actually I've pics only this one.
No sooner ate it than did i took a photo,I couldn't wait eat it😋
Anyway,I came to be able to serve risotto to my guest with c
confidence💪✨I owe you one🙏
Is it Gordon Ramsey? Oh my! I've never visit his restaurant,I could ate his cuisine at home before i knew it😍I'm happy now!
Thanx for your advice,I was rewrite method😊✌
I used in this Japanese 菊芋, it was really smoothly texture and slightly aromatic.i guess this vege not f
familiar to us yet,I thought that it was a waste.I hope it become more famous charming vege on this occasion!
And you brought me an chance with wonderful experience,I grateful so much!!
To: gourmand
プーティーさんリスナップもありがとうございます😊🙏💕
実はわたしも初めて作ったんですが、今まで食べた中で一番美味しいリゾットでした!
だからぜひプーティーさんも菊芋を見かけたら作ってみて下さい😊😊
感動しますよ💕💕
ゆかりさん、こんばんわ〜(*^∇^*)
リスナップ有難う御座いまーす♥
今日は、netで調べて菊芋探しに出たのですが、見当たりませんでした(ヽ'ω`)残念!!
食べ方は色々〜あるみたいですね、また探してみます!!
rick chan から ゆかり
It's my pleasure,I'm overjoyed now you could make good risotto for your guest!
Yes,it's Gordon Ramsay's recipe,I'm a fan of his,been to his restaurant too,it was one of my memorable meal!
But I notice you said 'slightly aromatic',but the ones I get here is very aromatic,I guess it's slightly differe
different types then,I know it's hard to ask for too much,but please try again if you see other types too see if there is any difference.Also one fun fact to share,Italians don't normally eat seafood with cheese,but French makes risotto and pasta too,and they don't have rules about that,things like
sherry caramel is allowed too,so I always call this 'French',just in case Italians come and challenge me😁.
To: rikk
Oh see! About 菊芋 i had.i felt aroma than normally kind of potatoes, but it was hardly call to strong...I being satisfied it beyond any doubt until heard your talk💦
Oh my! I want to try true one!
Okay,I'll try to find out other type!
Did you use imported one?
And thanking your mention,I did
I didn't know that Italian won't eat seafoods with cheesy taste..Maybe it important factor of Italian cuisine,isn't it? I'm goofy🙈🙈lol
I changed category✌
thanks rick san😊🙏💕
To: okamiki4939
みきさんこんばんは〜😊🎶
菊芋早く見つかるといいですね💕
多分、12月からが旬の始まりらしいので、もうすぐご近所のスーパーで目にされると思いますよ😊
新しい調理法あればぜひ教えてください〜😊🙏
The kikuimo that I buy is imported(in fact all things are when you live in HK),but I forget where,I'll ask next time.Like I said it has a strong earthy aroma,a small one really goes a long way,and the ones I ate outside is same too.So I guess it's a slightly different type,but never mind,just keep l
looking,or I'll bring you some next time!
Yes,about seafood and cheese,it's an important factor,but I also see a lot Italians who don't follow,so no need to take it too serious,personally I think it's ok,but I guess it's fun to know.And there are still so many things I don't know about Japanese food
,I am counting on you!
To: rikk
Yes,i see now.Surely the Kikuimo which grew in Japan might be different one..
Thank you so much for your offer,I beg you to please bring that if i couldn't find.but somehow It seems likely to find here😊
I wasn't familiar with Kikuimo until last year, but I gained knowledge or how to cookin
cooking because of you!
I know nothing ,so I need to learn more basic Italian cuisine and i want to do so!
You see, always I'd like to be helpful to you about Japanese cuisine😊
surely we've able to improve each other's knowledge,i think it amazing things! Thanx!
これは2度美味しい😁
僕はリーゾを作る時に里芋入れて程良い粘度を出すんだけど、菊芋も合うのかな❓
出来る事なら、rickと、ゆかりんぐが、合体して欲しい。なんて、思っちゃう勝手な言い分…もしも、願いが叶うなら【ゆかりっく】で(▰˘◡˘▰)

菊芋と、里芋、京芋?色々ありますねぇ
菊芋って、いいんだね。探してみる!
で、この、ゆかりっくのリゾットを、食べてみたいです。
レシピあげてくれて、ありがとぉ
ゆかりっくの作りたいモノが増えた💕
英語が、分からないあたしにゎ、神だわ
✨✨✨✨✨✨✨
To: mediocreY
Oh my〜😱💦
凡ちゃんからの大切なコメントを見落としてたよわたし💦 え⁈いつ⁇⁇
ごめんね!一回死んでくる💕

…生き返ったよ💪✨
菊芋ってすごく美味しかったよ‼ 凡ちゃんは既に里芋を使うという方法を取り入れてるんやね🎶 さすガッス✨✨ 私は初めて知りますた😁💦
To: iyoko39
いよこさん😂😂👍💕
ゆかりっく♪ 最高です‼ わたしが何故ゆかりと名付けられたのか今 いよこさんのおかげで分かりました‼
私にとってrickさんは愛すべきお師匠さまです♪ ベストキッドでいう所のミヤギさんです♪ ですが、いつか私が餃子を上手に作れたあかつきにはプロポーズしてみます😏😏とか♪
私も英語は完璧じゃないですが😅いつでも力になれるので言って下さいね😊😊
いよこ🍻 から ゆかり
餃子⁈
うまく作ってー!
結婚してくれー

て、あたしとじゃないょw
あたしが、ゆかりんにプロポーズしちゃったw😁💕
餃子も、奥が深いわよね。自分の理想の餃子!
それも、師匠様に教えて貰えばいいじゃん!꒰ღ˘◡˘ற꒱
あたしも、願ってたのよー、ナイスカップルだわ(..◜ᴗ◝..)
宣言します!絶対!ィィ!
あたしが、支えるわょ。いあ、支えるのゎ、ご師匠様ね。

本当に、ありがとォ
今年ゎ、あたしも、ゆかりんの和訳にワクワクしながら、頼みに来ます💕
また、ヨロシクね。
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