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手料理
  • 2016/11/27
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ムール貝の白ワイン蒸し

みんなの投稿 (8)
岡山県産ムール貝。
バターと白ワインで蒸しました。
貝柱がとてもしっかりしていて、美味しいスープになりました😋
岡山でムール貝が採れるのですね‼️
とっても美味しそうです。
麻紀子 から cafebob
でしょー!わたしも初めてです。
ふだんより少し高級なスーパーで(笑)見つけました。
国産のムール貝って新鮮ですよね。
cafebob から 麻紀子
うん!
スープが美味しい色してるわぁぁ❣️
私が以前行った少し高級なスーパー(笑)は三重県産のムール貝があって飛びついたよ〜😄
麻紀子 から kayo
高級なスーパー(笑)テンションあがって、変わったものを買っちゃうよね。
三重県でもムール貝を育ててるのか!知らなかった。
Hi Makiko!Very nice and simple dish,brings back good memories from my Belgium trip,we could enjoy a whole pot of best quality mussels without costing too much!We don't have local mussels,the import ones are good but expensive!
I also rarely see mussels when I was in Japan,I thought Japan doesn't produce it, I know 岡山 now,you really have all different kinds of amazing seafood in Japan!
麻紀子 から rick chan
Hi Rick! I didn't know Japanese mussels too. I was surprised when I found them. They are very big and high quarity.
You have been to Belgium. Oh, I'm envy. You like Europe.
Then, in Ise, we can eat whole oyster without costing too much!
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