Love handmade food like this!I made Napa cabbage tsukemono before,but never tried whole one,I would love to try this so much!So I see you used green color yuzu,for this I guess it's better than the yellow,isn't it?
Goodmorning Rick! It's my first try a whole tsukemono. I dried a whole hakusai (you say napa cabbage)two days, then marinade it. And, Are you interested in green yuzu? It's 「Jabara」, similer to yuzu, made in Wakayama. I've got many Jabara from my friend. Let's Google it!
Hi Makiko,I googled jabara,it's in the kabosu family,am l right?But probably hard to find,even I stay around tsukiji,may be I will get kabosu for this...thanks for the info!
干してから漬けるのかー!なるほどー!
旨味調味料を常備していないため、代わりに白ダシにしてみました。
早く食べたい。二日がまん。
一夜漬けみたいに押して漬けるだけより栄養価も高そうだし旨味もしっかりでそう〜✨
かっぴーさんレシピなら間違い無しだねʕ-̼͡-ʔ
和室の天井に、ハンガーをかけられるように2つ仕掛けを作ってあるのだ。白菜は和室のど真ん中で干しましたぜ。詳しくは裏サイトへw
早速干したのね!白菜がS字フックでぶら下がってるのなかなかシュールよね(*☻-☻*)
やっぱり干すと漬け物らしくなるよね。食感が違うような気がする!
かなりの塩と砂糖の量だよね?
で、洗って出汁醤油かけたけど😄
ちなみに今、柚子入りを漬け込み中♪
私は葉を数枚づつ小さな用器で漬けててw
漬物は株で漬けなきゃね(*≧∀≦)ゞ
そして、塊肉も干せる環境が整いましたねw
私もこれまでは葉を数枚重ねて切って、重石で漬けてました。
豪快に芯ごと漬けると晴れやかな気分になります♪
塊肉。S字フックに頑張ってもらいましょうか。
早く帰って食べよーっと。
うちはじゃばらの果皮を一緒に漬けこんだよ♪
It's my first try a whole tsukemono. I dried a whole hakusai (you say napa cabbage)two days, then marinade it.
And, Are you interested in green yuzu? It's 「Jabara」, similer to yuzu, made in Wakayama. I've got many Jabara from my friend. Let's Google it!
Jabara は和歌山県の特産で、あまり市場には出回っていないかもね。最近は愛媛県でも作り始めたと聞きます。
カボスの仲間で、サイズも同じくらい。カボスよりも苦味が強いよ。とても酸っぱい!ほんの数滴でお料理を引き締めます。でも使い方はカボスや柚子、酢橘とほぼ同じだから、代用できると思います。
Tsukiji is closed today,I will do some shopping before I leave,always looking forward to it!