Good morning,Makiko! Very unique Japanese style that eating eggplant raw,I haven't seen any western dishes like this,of course made possible with the Japanese 水茄子,juicy and crunchy,I really miss it,so hard to come by here at HK...Is it especially famous this one from 泉州? Anyway,it's a great dish,summer is here,we need cool noodle like this!
Hi Rick! 泉州 is one of famous city making 水茄子, it's Osaka. I ate 漬物 of 水茄子 in 蕎麦屋 last year. It was my first 水茄子! It's very juicy, little different from standard eggplant, and we eat them in raw or 漬物.
三重県ではスーパーには売ってない。
後輩が取材先でもらってきたものです。わ〜い🙌
塩揉みして麺つゆで。薬味もたっぷり。
近いのに、スーパーで売っていないんですね。 水茄子は輸送に弱いと聞いたことがあるのですが、それでかな❓
真紀子さんの水茄子を見ていたら、私も食べたくなりました〜😍
美味しそう😋
家で料理したの初めてです。
水茄子はアクが少ないから生でも食べられるらしい👆
高級スーパーには売ってますが、最寄りの庶民派スーパーにはありません😅
三重県の人には馴染みがないかも。
私も昨年はじめて、蕎麦屋で漬物の水茄子を食べて以来、ファンになったばかりの初心者🔰です。
泉州ですから、大阪の南の方、関空の近くあたりになります。
生で食べられるのが嬉しいですよね👍
名前の漢字違いはよくあるので気にしてませんよ〜✋
私の麻紀子は
まきこ
って入力してもすぐには変換しないタイプの組み合わせだから、面倒ですよね(笑)
Very unique Japanese style that eating eggplant raw,I haven't seen any western dishes like this,of course made possible with the Japanese 水茄子,juicy and crunchy,I really miss it,so hard to come by here at HK...Is it especially famous this one from 泉州?
Anyway,it's a great dish,summer is here,we need cool noodle like this!
泉州 is one of famous city making 水茄子, it's Osaka. I ate 漬物 of 水茄子 in 蕎麦屋 last year. It was my first 水茄子! It's very juicy, little different from standard eggplant, and we eat them in raw or 漬物.